ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Susținătorii lui Donald Trump au protestat sâmbătă în SUA față de fraudarea alegerilor prezidențiale. Au avut loc proteste în fața sediului CNN din Atlanta (televiziunea cea mai anti-Trump și pro-Biden) unde protestatarii au strigat "Rușine, Rușine, Rușine să vă fie!" și alte injurii moderate ("CNN, sucks!"), adresate, de asemenea, fostului concurent al CNN, postul Fox News, care l-a trădat pe Trump în noaptea alegerilor. Manifestanții pro-Trump s-au grupat și în fața clădirii administrației statale din Georgia, unde sutele de manifestanți s-au declarat nemulțumiți de rezultatul alegerilor afirmând că le-au fost măsluite voturile.

În fața sediului CNN din Atlanta, Georgia, s-au adunat câteva mii de oameni, conform participanților și imaginilor sau câteva duzini, conform Newsweek (!), care, în așa-zisul reportaj despre protest nu a dat imagini de la fața locului dar a prezentat declarații ale gherilelor BLM care reproșau forțelor de ordine că nu i-au împrăștiat pe manifestanții pașnici așa cum li s-a întâmplat lor în timpul violențelor declanșate de aceștia în urma morții lui George Floyd, în urmă cu 6 luni. S-au au ținut discursuri atât de către albi cât și de către afro-americani în favoarea lui Donald Trump, protestatarii împărțindu-și în mod egal microfonul. Unul dintre vorbitori a rostit chiar și o predică, iar mulțimea a intonat rugăciunea „Tatăl nostru”. Oamenii aveau cu ei steaguri americane, steaguri de campanie și pancarte. Protestatarii, dintre care mulți nu purtau măști, au fost păziți de efective sporite de poliție, printre care și scutieri. Nu au fost înregistrate violențe. CNN este o televiziune favorabilă democraților și candidatului lor la președinție, Joe Biden, a cărui „victorie” s-a grăbit să o anunțe încă înaintea încheierii procesului electoral.  

Manifestația din oraș a fost izolată cu garduri, forțele de ordine încercând să-i țină pe protestatari la o distanță sigură de clădirea administrației statale din Georgia dar și de contra-manifestanții de culoare ai gherilelor BLM. Pe străzile laterale erau grupate mașini de poliție, ATV-uri de poliție și un vehicul blindat gata să intervină în caz de escaladare a conflictului. În general, suporterii lui Trump s-au manifestat pașnic, dar foarte dinamic, scandând, cântând și agitând steaguri. Ei sunt convinși de victoria președintelui în exercițiu și acuză faptul că o parte din voturi ar fi fost furate. Din cauză că în zonă au fost prezenți și activiști ai mișcării Black Lives Matter, forțele de ordine au încercat să prevină o posibilă încăierare între cele două tabere.