ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un protest împotriva lockdown-ului de la Merlbourne s-a soldat sâmbătă cu sute de manifestanți arestați și cu răniți de ambele părți. Manifestații se înregistrează și în alte orașe.

Poliția a făcut uz de gaze lacrimogene și bastoane, arestând peste 260 de manifestanți la Melbourne care au încălcat ordinul de a nu-și părăsi domiciliile, în cadrul restricțiilor COVID-19.

Merlbourne se află la al șaselea lockdown de la începutul pandemiei,  în ciuda faptului că numărul de cazuri este relativ redus: sâmbătă, s-au înregistrat în tot statul australian Victoria doar 500 de infectări.

Poliția a încercat să împiedice accelul protestatarilor în centrul orașului, blocând arterele rutiere și transportul public.

De aceea, adunarea manifestanților s-a produs în alt loc, scrie AFP. Imaginile de la fața locului arată o mulțime care forțează un cordon de poliție și scene cu oameni disperați care spulberă dispozitivul forțelor de ordin.

La Sidney, un important dispozitiv polițienesc a fost dispus într-un parc pentru a împiedica o adunare asemănătoare.

Australia este una dintre țările care au impus cele mai draconice restricții, având un scop aberant: „zero COVID”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews