ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Weekend-ul a fost plin de proteste în Capitală și orașe precum Timișoara, Târgoviște, Constanța ș.a., după ce Guvernul în cârdășie cu Parlamentul a legiferat certificatele de vaccinare și mai multe orașe au fost trecute în „scenariul roșu”, unul caracterizat prin restricții pentru cei nevaccinați. Vom prezenta manifestațiile civice în ordine cronologică descrescătoare:

Duminică după-amiază un mare protest convocat de Starea de Libertate a început în Piața Universității și, ulterior, demonstranții au mărșăluit spre Piața Victoriei pentru a striga în fața Guvernului sloganuri precum: „Fără restricții!”, „Fără pașapoarte!”, „Fără segregare!”, „Nu cedăm: nu ne vaccinăm!”, „Uniți luptăm, luptăm și câștigăm!”, „Nu vrem să fim conduși de hoți!”, „Jos, guvernul!”, „Ce vrem noi e și pentru voi!”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, „Toată țara-n stradă!”, „Lăsați copiii să respire!”, „Copiii noștri nu-s cobaii voștri!”, „Arafat judecat pentru cei legați de pat!”, „Toate partidele aceeași mizerie”, „Unitate!”, „Vrem o țară liberă!”, „LIBERTATE!”. VIDEO:

 

La Timișoara câteva zeci de persoane au ieșit duminică după-amiaza în Piața Operei pentru a protesta împotriva obligativității de vaccinare și a introducerii pașapoartelor interne de vaccinare. VIDEO:

Sâmbătă, oamenii revoltați de înăsprirea restricțiilor și condiționarea vieții socio-profesionale prin pașaportul intern de vaccinare au protestat în fața prefecturii, potrivit Dobrogea.tv

„Certificatul de vaccinare, zis și „verde”, în mod cinic, ca și cum cei nevaccinați au „roșu” la semaforul vieții normale, este instituit în mod nelegal de un Comitet Național pentru Situații de Urgență, această entitate care ne spune cum să trăim de mai bine de un an și jumătate.

Un așa zis certificat poate fi instituit doar prin LEGE, CNSU se substituie Parlamentului, pe care românii l-au învestit în decembrie 2020. Călcând în picioare statul de drept, Arafatul cel viteaz, în cârdășie cu deținutul nr. 23665, Florin Cîțu, ne leagă cu acest lanț, ca să ne arate ce pățim dacă nu ne vaccinăm, pentru că în tot acest timp ne-au arătat capacitățile lor - spitalele sunt la fel de îngrozitoare, lipsite de dotare medicală, cu medici epuizați și servicii inexistente.

Nu plătim asigurări medicale ca să auzim că nu avem paturi la ATI în 3 zile de val 4, deși ne vorbesc de acest val din primăvară!

Nu plătim cu libertatea noastră incompetența lor!

Astfel: PROTEST! SÂMBĂTĂ, 25 SEPTEMBRIE, ORA 18:00, la PREFECTURA CONSTANȚA! HAI SĂ SALVĂM ROMÂNIA!!”, este invitația lansată pentru protest.
 
Cu această ocazie a luat cuvântul și pr. Ștefan Mindea, medic neurochirurg hirotonit întru preot de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului. VIDEO:
 


În Piața Tricolorului din Târgoviște au avut loc vineri și sâmbătă de la ora 18:00 proteste împotriva „măsurilor aberante, neconstituționale, ilogice și discriminatorii luate de guvern” pe seama pandemiei. Manifestările au fost organizate de Asociația LITERATA și au avut aprobare din partea primăriei.