ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.30 Protestatarii libanezi au luat cu asalt mai multe sedii ale ministerelor din Beirut și birourile Asociației Băncilor din Liban. Zeci de manifestanți au intrat în ministerul de externe, unde au ars un portret al președintelui Michel Aoun, relatează agenția Reuters, citată de Mediafax. Un incendiu a izbucnit în piața centrală din Beirut. 
 
Potrivit unui purtător de cuvânt al Poliției libaneze, un agent a fost ucis în timpul confruntărilor cu manifestanții. De partea cealaltă, 117 protestatari au fost tratați de răni la fața locului, iar 55 au fost transportați la spital, a informat Crucea Roșie. 

Premierul libanez, Hassan Diab, a estimat într-un discurs televizat că doar „alegerile anticipate pot permite ieșirea din criza structurală”, menționând că este gata să mai stea la putere „timp de două luni” pentru a le oferi timp partidelor politice să ajungă la un acord în această chestiune. Anunțul său survine în contextul în care mii de libanezi au ieșit în stradă sâmbătă la Beirut, cerând „răzbunare” și „căderea regimului”, potrivit Agerpres

ȘTIRE INIȚIALĂ Proteste violente au loc sâmbătă seară la Beirut, unde libanezii au ieșit în stradă să ceară demisia Guvernului, pe care îl consideră vinovat pentru explozia petrcută marți în capitala țării. Manifestanții au intrat în conflict cu forțele de ordine, relatează Ziarul Financiar.

Locuitorii capitalei Beirut au reluat protestele antiguvernamentale și cer demisii la vârf. Peste 44.000 de oameni au semnat joi o petiție prin care cereau ca Franța să preia controlul în Liban pentru 10 ani, potrivit Digi24.

Guvernatorul regiunii a fost alungat cu pietre dintr-un cartier comercial din centrul Beirutului.

Libanezii au pregătit spânzurători simbolice pentru membrii guvernului, pe care îi acuză că au facilitat explozia petrecută marți în zona portului.

Forțele de securitate s-au mobilizat înaintea protestului de sâmbătă seară și au încercat să disperseze manifestanții cu gaze lacrimogene.

După cum ActiveNews a relatat anterior, cele două explozii uriașe din portul din Beirut, care au distrus marți cartiere întregi în capitala Libanului, s-au soldat cu cel puțin 154 de morți și peste 6.000 de răniți.