ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste împotriva restricțiilor și a modului de gestionare a epidemiei de coronavirus au avut loc sâmbătă în mai multe orașe din Australia, manifestanții fiind intimidați de forțele de ordine, care au dat amenzi și au făcut arestări. Protestatarii au defilat în Melbourne, Sydney, Byron Bay și alte localități, potrivit AFP, citate de Radio România Chișinău
 
De asemenea, peste 2000 de persoane au protestat sâmbătă în capitala Italiei. Și în Croația au avut loc manifestații anti-restricții.

Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă pentru un protest antiguvernamental la Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia. Manifestarea, care nu a primit aprobare din partea autorităților, a fost promovată pe rețelele de social media în cadrul grupurilor care critică „plandemia” și cer încetarea măsurilor de izolare.

Cei care au ieșit în stradă au declarat pentru AFP că protestează împotriva guvernului și a modului în care a fost gestionată criza sanitară, susținând că reacția la epidemie a autorităților a fost exagerată.

Poliția australiană a anunțat că a mobilizat importante forțe de ordine pentru această manifestație, a arestat 17 persoane și a aplicat 160 de amenzi pentru încălcarea normelor impuse, precum purtarea măștii și distanțarea socială. Alte 14 persoane au fost arestate la Sydney și Byron Bay.

De la începutul pandemiei, în Australia s-au înregistrat 26.200 de îmbolnăviri și 748 de decese, la o populație de aproximativ 25 de milioane de locuitori.