ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:45  În jurul orei 19.30, manifestanții au plecat în marș spre Parlament. Au existat îmbrânceli între protestatari și jandarmi, iar manifestanții strigă ”Rușine, rușine, rușine să vă fie!”, informează Observator tv. 
 
Românii au ieșit, din nou, în stradă în această seară, în cadrul unor ample manifestații care vor cuprinde Capitala și alte 80 de orașe, organizate de 42 de grupuri civice și ONG-uri, precum și de confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa, informează TVR.

La ora 19.00, peste 2000 de oameni se aflau în Piața Victoriei din Capitală.

Proteste similare vor avea loc și în străinătate, la Milano, Zurich, Birmingham și Paris.

Retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților celor două camere legislative - reprezintă capul de afiș al cererilor manifestanților.
 
Protestatarii au adus pancarte cu mesaje precum „Un popor care votează corupți, hoți și trădători nu este victimă, este complice „, „Noul cod fiscal- noua ordine a jafului”, „Nu va fi pace fără justiție socială” și scandează „Hoții”, „Demisia”, „PSD, ciuma roșie” sau „Jos Tăriceanu, Dragnea și tot neamul”.
 
Organizatorii susțin că actuala Putere este responsabilă de faptul că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii '90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010.