ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Benjamin Netanyahu a respins sâmbătă ideea de a organiza alegeri anticipate, în timp ce mii de israelieni s-au adunat la Tel Aviv pentru un protest antiguvernamental, transmite Reuters.

Netanyahu și-a văzut popularitatea în scădere în sondajele de opinie de la atacul Hamas din 7 octombrie, care a declanșat războiul devastator din Gaza.

Protestele antiguvernamentale care au zguduit țara în mare parte din 2023 s-au diminuat în mare parte în timpul războiului.
 
Cu toate acestea, demonstranții au ieșit din nou pe străzile din Tel Aviv sâmbătă seara, cerând noi alegeri, care nu sunt programate până în 2026.

Mulțimea a fost mult mai mică decât la protestele în masă de anul trecut, numărând câteva mii de persoane, potrivit presei locale.

"Aș vrea să îi spun guvernului că ați avut timpul vostru, ați distrus tot ce se poate distruge. Acum este momentul ca poporul să corecteze toate lucrurile, toate lucrurile rele pe care le-ați făcut", a declarat un protestatar, cu capul înfășurat într-un steag israelian.

Netanyahu a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, despre apelurile din cadrul partidului său, Likud, aflat la guvernare, de a organiza alegeri anticipate imediat ce războiul din Gaza se va încheia.

"Ultimul lucru de care avem nevoie în acest moment sunt alegerile și tratarea alegerilor, deoarece ne va diviza imediat", a spus el. "Avem nevoie de unitate chiar acum".

Protestatarii s-au exprimat în favoarea unei încetări a focului în războiul din Gaza și a unui acord rapid cu organizația militantă palestiniană Hamas pentru eliberarea în continuare a ostaticilor. Proteste au avut loc și în apropierea vilei premierului Netanyahu din Cezareea, scrie Știripesurse.