ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După căderea Cortinei de Fier, gânditorii occidentali, în loc să condamne crimele comunismului la fel cum le-au condamnat pe cele ale nazismului, l-au luat pe NU în brațe, pretextând că nu comunismul ar fi în sine criminal, ci doar proasta lui aplicare de către Stalin și urmașii acestuia. Un fel de-a spune: esticii au făcut să eșueze experimentul comunist, dar, altfel, acesta ar fi putut avea și rezultate bune.  Recentele evoluții din China, unde dictatura covidistă s-a mulat peste cea comunistă, vin să demonstreze încă o dată - dacă mai era nevoie - că nu există „comunism cu față umană”. Adevărata față a comunismului este Moartea. În timp ce toată lumea e ocupată în prezent să urmărească spectacolul aflat în desfășurare în teatrul numit „Ucraina”, mii de oameni se sinucid în Shanghai, China, în condițiile în care cei 25 de milioane de locuitori ai orașului continuă să fie închiși în case, iar mulți dintre ei riscă să moară de foame din cauză că nu își pot procura alimente, scrie redactorul Brian Shilhavy de la Health Impact News. După cum ActiveNews a informat anterior, doar doi voluntari pot face cumpărături pentru un întreg bloc (zgârie-nori) timp de două ore pe zi, ceea ce, în mod evident, nu poate acoperi nevoile tuturor locatarilor. 

Conform relatărilor, au început protestele și jafurile și apar imagini oribile cu oameni care se aruncă în gol de pe clădiri, în timp ce alții se spânzură. Animalele de apartament sunt omorâte de autorități  pe străzi.

Și asta în Shanghai, cel mai modern oraș din China, al cărui cartier financiar și comercial ar putea rivaliza cu Manhattan din New York, Magnificent Mile din Chicago sau Beverly Hills din Los Angeles!

Dacă acest lucru se poate întâmpla în Shanghai, se poate întâmpla oriunde.

Mărturiile foto-video puse în spațiul public de oameni aflați la fața locului sunt greu de descris în cuvinte, astfel încât Health Impact News a alcătuit un scurt montaj video care să prezinte în mod organizat ceea ce se întâmplă în Shanghai la ora actuală. Noi am ales să nu îl republicăm.
 
Din păcate, luându-se de mână cu aplicațiile create și controlate de Partidul Comunist Chinez, platformele de socializare ale Big Tech cenzurează o mare parte din aceste imagini, și nici presa corporatistă, ba chiar nici cea alternativă, nu redă prea mult din tragedia locuitorilor din Shanghai. Deși aceasta ar trebui să se afle la ora actuală pe prima pagină a presei mondiale!
 
ActiveNews face excepție de la această tendință a presei occidentale de a cauționa ororile regimului comunist chinez în numele profitabilei cooperări economice între Vest și Est. La fel face excepție și televiziunea Fox News, care a abordat pe larg situația din Shanghai în cel puțin două emisiuni de largă audiență, al căror rezumat îl prezentăm mai jos, în preluare de la publicația online Life Site News:
 
Expert în probleme chineze, pentru Fox News: Cadavrele provocate de carantinarea Shanghaiului vor depăși cu mult numărul victimelor coronavirusului

Expertul în probleme chineze Steve Mosher a avertizat miercuri că numărul de morți în urma închiderilor în curs de desfășurare din Shanghai va fi "mult mai mare" decât orice potențiale decese cauzate de noul coronavirus.

„Nu știu câte vieți vor salva de coronavirus în Shanghai, dar garantez că atunci când vor intra în cele din urmă în unele dintre aceste apartamente în care oamenii au fost închiși timp de trei sau patru săptămâni, vor găsi cadavre de locatari care au murit de foame, bolnavi care au murit de accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord”, a declarat autorul cărții „Bully of Asia” pentru Brian Kilmeade la emisiunea "Fox & Friends" a televiziunii Fox News, potrivit Life Site News. (articolul continuă dedesubt)
 

Potrivit lui Qin Chen, un locuitor din Shanghai, multe zone din oraș au fost carantinate încă din primele săptămâni ale lunii martie, primele închideri la nivelul unui cartier sau al unei comunități întregi fiind impuse de la 2 martie până la 17 martie. De atunci, autoritățile comuniste au ordonat închiderea (carantinarea) întregului oraș Shanghai, uneori impunând izolarea locuințelor prin sigilarea sau încuierea ușilor cu lacăte, după cum a relatat corespondentul CNN David Culver.

Chen a precizat marți că unii locuitori din Shanghai au fost închiși în case mai mult de 40 de zile. Municipalitatea ar fi emis un anunț prin care informează locuitorii că orașul se va afla în carantină totală până cel puțin la 1 mai.

Kilmeade i-a precizat lui Mosher că municipalitatea, care a fost instruită de Beijing să aplice o politică "Zero-Covid", a început carantinările după ce au fost raportate peste 22.000 de cazuri de COVID, majoritatea asimptomatice. Iar asta, la o populație de peste 25 de milioane!

„Măsura nu are nici un sens din punct de vedere epidemiologic”, a spus Mosher. „Nu vei reuși niciodată să elimini un virus respirator foarte infecțios care se răspândește atât de ușor. Restul lumii și-a dat seama de acest lucru”.

El a adăugat: „Toată lumea înțelege că va trebui să trăim cu noul coronavirus de acum înainte”, făcând aluzie la cvasi-consensul imunologilor, care consideră că SARS-CoV-2 va continua să circule în anii următori ca virus endemic, însă nu va mai putea afecta populația generală, mulțumită atingerii imunității de turmă.

„Și ce fac comuniștii în Shanghai? Omoară câini și pisici pentru că ar putea fi „purtători de coronavirus”. Închid oamenii în case. Locuitorii mor literalmente de foame”, a spus Mosher.

Având în vedere faptul că pretextul snitar este cel invocat de autorități pentru carantinarea brutală și totală a cetățenilor din întregul Shanghai, dar nevrând să-i creadă pe cuvânt pe comuniști nici chiar când aceștia mimează bunele intenții, prezentatorul Kilmeade l-a întrebat pe expertul Mosher care ar fi adevărata explicație din spatele lockdown-ului generalizat.
 
Explicația comuniștilor: Vedem că strategia Zero-Covid omoară oameni, dar nu ne putem opri aici, pentru a nu zădărnici toate eforturile de până acum. Așa că perseverăm din rău în mai rău!

Potrivit lui Mosher, există câteva motive pentru închiderile din Shanghai, dintre care nici unul nu provine de fapt din preocupările legate de răspândirea noului coronavirus. Expertul a subliniat că șeful sănătății naționale din China a declarat că autoritățile nu se pot „opri acum”, deoarece, dacă ar face acest lucru, „tot ceea ce [au] făcut în trecut ar fi în zadar”.

„Ei bine, tot ceea ce ați făcut în trecut a fost o greșeală, așa că recunoașteți-o și mergeți mai departe!”, i-a spus Mosher lui Kilmeade. „Dar ei nu o vor face, din cauză că politicienilor nu le place niciodată să facă o greșeală". Iar comuniștilor, cu atât mai puțin.
 
Explicația expertului: Lupta pentru președinție dintre Xi Jinping și contestatarii acestuia

Mosher crede că închiderile (carantinările) sunt cauzate, cel puțin în parte, de o „luptă continuă pentru putere”: „Președintele Xi Jinping vrea să fie președinte pe viață, iar facțiunea din Shanghai se luptă împotriva sa”, a spus Mosher. „Ei bine, ghiciți ce? Shanghai este acum carantinat în întregime”.

El a subliniat că este o tactică totalitară clasică de a intimida populația prin persecuții țintite, menționând că există o expresie chineză care spune: „Ucizi un om pentru a-i avertiza pe alți o sută”.

„Închizând în case 26 de milioane de oameni din Shanghai, le spui celorlalți 1,4 miliarde de chinezi: „Noi suntem la conducere. Noi suntem Partidul Comunist Chinez. Putem face ce vrem cu viețile voastre. Putem dicta cât de mult mâncați, când mâncați și dacă muriți sau nu de foame”, a concluzionat expertul Steve Mosher.
 
Tucker Carlson critică guvernul chinez pentru că și-a înfometat cetățenii în noua carantinare „brutală” pusă pe seama politicii Zero-Covid

„Închiderea draconică a peste 25 de milioane de oameni din Shanghai 'este, după toate aparențele, mai brutală și de mai mare amploare decât tot ce am văzut în Wuhan acum doi ani”, a subliniat Tucker Carlson.

Prezentatorul Tucker Carlson de la televiziunea Fox News a condamnat luni guvernul comunist chinez pentru că și-a înfometat propriii cetățeni în cadrul unei noi carantinări covidiene a celor peste 25 de milioane de locuitori din Shanghai, afirmând că această închidere a creat „cel mai mare lagăr de prizonieri din istoria omenirii”.  

„Guvernul Chinei tocmai a închis complet orașul Shanghai”, a relatat Carlson, citat de Life Site News. „Carantina de acolo este, după toate mărturiile, mai brutală și mai amplă decât tot ceea ce am văzut în Wuhan acum doi ani”, a spus el. VIDEO.
 
Pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri care dezvăluie faptul că cetățenii și străinii sunt închiși fizic în casele lor din afară de către poliția chineză, uneori cu încuietori de biciclete și lacăte, potrivit relatărilor locale.  

Carlson a amintit de lockdown-ul din 2020 de la Wuhan, ocazie cu care ușile cetățenilor au fost uneori sudate din exterior pentru a împiedica persoanele care au fost testate pozitiv la noul coronavirus să-și părăsească locuințele. Din această cauză, unii localnici au murit de foame, și-a amintit Carlson. 

El a prezentat o înregistrare video apărută recent, în care un copil este dus singur cu o dubă într-o „tabără de internare” COVID. Potrivit lui Carlson, aceste tabere de carantinare Covid nu dispun uneori de apă și de alte necesități umane de bază pentru numeroasele persoane izolate în ele. Adevărate lagăre covidiene! VIDEO:
 
 
Aceasta este adevărata față a „politicii Zero-Covid" adoptate de Partidul Comunist Chinez! 

Videoclipuri înfiorătoare au arătat cum chinezii urlă de la ferestrele zgârie-norilor falnici din Shanghai din cauză că mor de foame închiși în case. VIDEO: 
 
 
„A existat vreodată o imagine mai clară a ceea ce înseamnă Iadul?”, s-a întrebat Carlson. „25 de milioane de oameni închiși în blocuri de beton și care mor încet, dar sigur de foame”. Aceasta este imaginea „raiului comunist”. 

Potrivit unui jurnalist occidental aflat în Shanghai, „este vorba despre cel mai mare, cel mai bogat și mai cosmopolit oraș din China, iar, în ciuda acestui fapt, locuitorii săi mor de foame, fără medicamente și fără libertate”. 

Potrivit relatărilor locale, magazinele au rămas fără provizii de alimente, iar curierii nu pot ține pasul cu cererea de comenzi online. Un bărbat a fost văzut pe o înregistrare video strigând pe stradă: „Ce ar trebui să cumpăr? Ce ar trebui să mănânc?”. Chinezii țin postul Paștilor vrând-nevrând. Ei nu vor avea probleme nici cu obezitatea, pentru că Partidul ține la silueta lor. VIDEO:
 
Protestele au izbucnit pe străzi, oamenii strigând către milițieni: „Murim de foame”. În replică, guvernul a încercat să controleze mulțimile trimițând polițiști pe teren și drone de patrulare în aer care transmiteau prin difuzoare: „Controlați-vă dorința de libertate a sufletelor voastre!”. VIDEO: 
 
Liderul cel adorat vrea mandat după mandat, pe viață acordat! 
 
Potrivit lui Carlson, având în vedere mărimea orașului Shanghai și prezența mare a cetățenilor străini, acesta reprezintă cea mai mare amenințare pentru Partidul Comunist Chinez (PCC) aflat la putere, mai ales în acest an, când dictatorul chinez Xi Jinping se pregătește să fie reales în toamnă pentru un al treilea mandat consecutiv. Realegerea sa a fost făcută posibilă acum 4 ani, când PCC a ridicat limita existentă pentru mandatele prezidențiale, o mișcare controversată chiar și pentru China comunistă. Fără limită în ceea ce privește numărul de mandate, liderul chinez poate conduce acum pe viață. 

Carlson a cerut guvernului SUA să denunțe lockdown-ul dictatorial de la Shanghai drept „cel mai mare lagăr de prizonieri din lume”. Rămâne de văzut dacă executivul american va prelua sau nu ideea pasionatului prezentator TV, însă experiența dramelor din Ucraina ne-a demonstrat cât de mult poate însemna o declarație politică pentru oamenii care se luptă să reziste în teren, chiar și la capătul celălalt al lumii.