ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Expulzarea din Republica Moldova a liderului organizaţiei unioniste Acţiunea 2012 scoate oamenii în stradă, la București și Chișinău. Autoritățile de la Chișinău îl acuză pe George Simion că ” a pus în pericol securitatea națională”.

Un protest a avut loc joi la Bucureşti, în faţa Ambasadei Republicii Moldova,manifestantii solicitând "revocarea de urgenţă a măsurii abuzive" luate de autorităţile de la Chişinău împotriva cetăţeanului român George Simion, lider al mişcării unioniste Acţiunea 2012. În paralel, ministerul moldovean de Interne a prezentat joi detalii privind expulzarea lui Simion din Republica Moldova.

"Acest gest de expulzare a cetățeanului României și prin extindere a UE, George Simion nu este nimic altceva decât o încercare a forțelor de ordine de a-i intimida pe cei care organizeaza marșul din 16 mai….ei au avut cumva impresia că dacă îl vor expulza pe George, marșul își va pierde din valoare…ei bine, le transmitem că planurile lor au eșuat pentru că expulzarea lui George i-a coalizat și mai mult pe oameni, prin urmare a fost un fel de pr invers”, a afirmat pentru RFI Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei.
 
George Simion a fost expulzat miercuri din Republica Moldova, având interdicţia de a intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani.

Membrii Platformei Unioniste Acțiunea 2012 susțin că după expulzarea liderului organizației unioniste, George Simion din R.Moldova, oamenii vor fi și mai motivați să iasă la protestul de sâmbătă, 16 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, la care vor cere unirea cu România, ca soluție la problemele sociale din Republica Moldova, dar și anularea interdicției impuse lui George Simion.
 
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 este o coaliție de organizații neguvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează "pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat".