ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai dur guvern din istoria Israelului a fost învestit. Coaliția condusă de Benjamin Netanyahu, care deține un record de șase mandate de premier, include partide evreiești ultraortodoxe și naționaliste și a generat îngrijorări atât de pe plan intern, cât și internațional, relatează Rador, potrivit știripesurse. 

Înainte de ceremonia de învestire, sute de israelieni au protestat lângă clădirea parlamentului împotriva partenerilor de coaliție ai dlui Netanyahu. Ambasadorul israelian din Franța, Yael German, a demisionat, transmițându-i lui Netanyahu în scrisoarea de demisie că nu mai poate reprezenta „opiniile extremiste ale coaliției sale".
 
  Chiar acum,  protestatarii antiguvernamentali au blocat o intersecție aglomerată din Tel Aviv și o autostradă. În timp ce cabinetul se reunește la Ierusalim, la Tel Aviv, un protest în apărarea drepturilor LGBTQ a început să blocheze traficul în apropierea turnurilor Azrieli. Protestatarii au blocat la început drumurile de suprafață, iar mai târziu se îndreaptă spre autostrada Ayalon prin ieșirea Hashalom, care a fost blocată de poliție. De asemenea, traficul este blocat în apropierea podului pietonal Yehudit. Sunt raportate neîncetat încăierări între poliție și demonstranți.
 

Coaliția sa include următoarele formațiuni: 
 
  • „Sionismul Religios" al lui Bezalel Smotrich și
  • „Forța evreiască" a lui Itamar Ben Gvir-  cunoscut pentru afirmațiile sale antipalestiniene și pozițiile favorabile anexării unei părți a Cisiordaniei, și „Noam" al lui Avi Maoz, care este anti-LGBTQ pe față,scrie Agerpres.

În pofida prezenței acestui partid în guvern, deputații l-au ales pe Amir Ohana președinte al Parlamentului, o premieră pentru un deputat homosexual declarat în această țară. Sute de persoane, dintre care unii arborau drapeluri în culorile curcubeului iar alții exprimau simpatii palestiniene, au manifestat astăzi în fața Parlamentului împotriva noului guvern.

„Este vorba despre guvernul cel mai lamentabil, cel mai rasist, cel mai prost pe care ni l-am fi putut imagina", a declarat Niv, un manifestant de la fața locului. 

Netanyahu a depus jurământul la câteva minute după votul Knessetului în favoarea noului său guvern, format din Likud (dreapta), două formațiuni ultraortodoxe și trei de extremă dreapta. Guvernul său a fost aprobat cu 63 de voturi din 120.
 
 VIDEO: