ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de părinți au ieșit sâmbătă în stradă împotriva măștilor la București, Brașov și Timișoara, cele trei orașe care au declanșat revoluția din 1989, dar și la Oradea, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Constanța ș.a. De asemenea, unii dintre cei care nu s-au prezentat la protestele din orașele-capitală de județ au ales să facă drumul până la București, pentru a se alătura mișcării „Starea de libertate” din Piața Universității.

„Sunt alături de poporul protestatar care se adună acum (ora 16) în Piața Universității din București, împotriva experimentului psihic criminal care se face asupra copiilor României și asupra întregului popor român.
Toate partidele, aceeași mizerie!”, a scris sâmbătă pe Facebook muzicianul Harry Tavitian, pianist de jazz, cetățean de onoare al orașului Constanța.
 
Despre adunarea din Piața Universității, la care a participat si regizorul Cristi Puiu, a scris pe social media și patriotul Mihai Târnoveanu:
 
„Românii frumoși ai Libertății în Piața Universității! Totul a început cu Rugăciunea rostită de Părintele Emanuel Ganciu si cu Imnul Național! 
Câteva mii bune de oameni veniți din toată țara au umplut până refuz acest loc sfânt al luptei naționale. După 30 de ani, Piața a auzit din nou Jos comunismul, Jos dictatura, Vrem Libertate! Acest tăvălug nu poate fi oprit.
S-a cerut o Educație eliberată de umilință, vocea unitară  elevilor și a profesorilor a fost auzită! S-a cerut ridicarea stării de alertă care sugruma viața economică, socială, religioasă și culturală a României. Ne-am distanțat la maximum de întreaga clasă politică trădătoare, am cerut DEMISIA celor de la putere. Refuzăm toată această mascaradă sinistra care face dintr-un virus o ideologie totalitară. Nimeni nu contestă existența virusului, se contestă însă ferm măsurile dictatoriale și umilitoare care au ca scop controlul și înrobirea noastră.  
Felicitări Stării de Libertate pentru mobilizare și organizare, felicitări Pompiliu Diplan, jos pălăria în fața tuturor celor care s-au implicat în acest demers care a generat Demnitate Națională. Ma înclin în fața oamenilor care au venit în Capitală de la sute de kilometri depărtare, din zeci de orașe și sate, pentru a fi cu fruntea sus! Îi purtăm în inimile noastre pe miile de bucureșteni care au fost prezenți în Piața lor dragă!”, a consemnat medicul Mihai Târnoveanu din Brașov, prezent la manifestația din București.
 
Și în orașul de sub Tâmpa s-au adunat sâmbătă câteva zeci de persoane pentru a protesta împotriva restricțiilor excesive și a măsurilor la care sunt supuși elevii, începând cu prima săptămână de școală. Părinții și copiii și-au dat întâlnire la monumentul Lupoaicei din fața Primăriei Municipiului Brașov. „Copiii sunt ai noștri, nu ai statului!”, „Nu vrem școli-penitenciar, nici profesori-torționari!”, „Nu ne traumatizați psihic copiii!”, „Dă masca jos!” sunt câteva dintre mesajele afișate de participanții la protest, conform mărturiilor de pe Facebook
 
În Piața Victoriei din Timișoara, peste 100 de persoane s-au adunat sâmbătă să protesteze împotriva măsurilor liberticide impuse sub pretextul coronavirusului. Acesta a fost al doilea miting anti-mască din orașul de pe Bega, primul având loc la începutul săptămânii, în contextul deschiderii noului an școlar, marcat de măsuri draconice de distanțare și purtare a măștilor non-stop. Potrivit teologului Laurențiu Dumitru, mitingul a început cu un moment de rugăciune. Cei prezenți au afișat pancarte cu mesaje precum: „Timișoara fără mască!”, „Vrem zâmbete, nu măști!”, „Sus inimile!” ș. a. Revoluționarul și blogger-ul Marius Mioc a luat cuvântul în cadrul evenimentului și a afirmat că, deși se trage dintr-o familie de medici, el crede că practicile adoptate în timpul pandemiei țin de „pseudo-știință”. Ele nu ar avea nimic în comun cu știința și practica medicală, ci mai degrabă cu politica, propaganda și interesele financiare. 

„Critic poziția pseudoștiințifică a guvernului și explic motivele complet extramedicale care au determinat guvernul chinez să creeze isteria covid care apoi a molipsit planeta. Sînt lucruri pe care le-am explicat și într-un articol mai vechi
Pagină de informare în problema coronavirusului: https://mariusmioc.wordpress.com/covid-19/
Petiție cu program în 11 puncte pentru rezolvare a problemei covid: https://www.petitieonline.com/oprii_isteria_covid-19”, a scris Marius Mioc în descrierea discursului susținut de el, postat pe YouTube
 
La Piatra Neamț, 150 de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul orașului pentru a-și exprima nemulțumirile, în cadrul unui protest spontan. Participanții se plâng că s-au săturat să li se impună purtarea măștii de protecție, care este un stres în plus mai ales pentru elevii de vârstă fragedă. Potrivit protestatarilor, purtarea măștii pe termen lung ar putea determina consecințe grave asupra psihicului, a consemnat TVR Iași.
 
Și în centrul orașului Cluj-Napoca, zeci de persoane au protestat spontan, sâmbătă, împotriva purtării măștilor de protecție în școli de către elevi.

„Cei mici nu pot să învețe. E o parodie, o porcărie școala în condițiile acestea. Vedeți răspunsul sistemului la mica noastră inițiativă. Au fost cel puțin la fel de mulți polițiști pe cât eram noi, și asta de fiecare dată”, a afirmat unul dintre protestatari, citat de Agerpres

O manifestație similară s-a desfășurat sâmbătă și în municipiul Oradea, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, unde s-au adunat câteva zeci de persoane pentru a protesta împotriva restricțiilor excesive impuse în starea de alertă și mai ales împotriva măsurilor draconice din școli. 

Nu în ultimul rând, la Constanța a avut loc un protest de mai mici dimensiuni, la propriu și la figurat: câteva zeci de copii s-au adunat în parc la statuia lui Ion Bănescu, unde au afișat pancarte cu mesaje precum: „Fără măști/fără distanțare în școli!”, „Masca te subjugă, ești elev, nu slugă!”, „Nu suntem cobai pentru guturai!”, potrivit grupului de social media FĂRĂ BOTNIȚĂ.