ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste violente au izbucnit joi pe străzile din capitala Irlandei, Dublin, după ce cinci persoane au fost rănite într-un atac cu cuțitul, printre care trei copii și o femeie, relatează agenția AA.
 
Se crede că un imigrant algerian ar fi responsabil pentru crimele comise, cu toate că poliția nu a confirmat încă identitatea bărbatului.

Atacul s-a soldat cu rănirea gravă a unei fetițe de cinci ani și a unei femei în vârstă de 30 de ani, iar alte trei persoane au fost rănite, inclusiv suspectul, potrivit presei locale.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13.40, în jurul orei locale, în Parnell Square East, în apropiere de agitata O'Connell Street. Două dintre victime - o fetiță de șase ani și un băiat de cinci ani - au fost înjunghiate în fața unei școli din apropiere.

Poliția a identificat un bărbat în vârstă de 50 de ani ca fiind o "persoană de interes", iar acesta primește în prezent tratament pentru răni grave.
 
Autoritățile au precizat că nu caută în mod activ alte persoane în acest moment și că urmăresc o anumită linie de anchetă.

Acestea au precizat că toate motivele posibile sunt luate în considerare în timpul anchetei.

În urma atacului, au avut loc scene tumultoase în apropierea locului incidentului, deoarece în zonă s-au adunat protestatari. Scuturile antirevoltă și bastoanele au fost folosite de ofițeri, iar mai multe vehicule ale poliției au suferit avarii în timpul ciocnirilor cu protestatarii.

Poliția a declarat că în spatele protestelor violente se află o "facțiune de huligani complet nebuni, condusă de ideologia de extremă dreapta".

Ministrul justiției, Helen McEntee, a făcut apel la calm, exprimându-și îngrijorarea că o "facțiune violentă și manipulatoare" exploatează incidentul pentru a incita la haos. Ea a denunțat cu fermitate atacurile asupra forțelor de ordine.

O postare pe X arăta un incendiu care cuprinsese o clădire și susținea că este vorba de imagini ale unui atac incendiar asupra unei clădiri în care locuiau migranți.

"Mașină de poliție în flăcări în Dublin. Irlandezii sunt sătui și furioși din cauza falșilor refugiați care atacă copii și comit tot felul de infracțiuni. Toți europenii sunt sătui și furioși", a postat un alt utilizator X.


Premierul Leo Varadkar a anunțat desfășurarea de efective suplimentare de poliție ca răspuns la această situație.