ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele au continuat, luni seară, în Paris și în alte orașe din Franța după ce Adunarea Națională, Camera inferioară a Parlamentului de la Paris, a respins moțiunile de cenzură împotriva reformei pensiilor, informează Știripesurse.

Peste 300 de persoane au fost arestate în ultimele 24 de ore după ce președintele Emmanuel Macron a decis să ocolească parlamentul și să impună cu forța revizuirea sistemului de pensii, care include creșterea vârstei eligibile de la 62 la 64 de ani.

Președintele Macron l-a instruit pe premierul Élisabeth Borne să invoce articolul 49.3 din Constituție, care permite guvernului francez să adopte un proiect de lege fără un vot parlamentar.
 
El a luat această decizie motivând că ar exista un risc economic prea mare pentru țară dacă parlamentarii ar vota împotriva proiectului de lege.
 
VIDEO: