ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este imperios necesar sa cunoaștem cu toții, că Biserica își are originea în Cuvântul lui Dumnezeu și că nu poate fi subordonată niciunui interes, care n-are legătură cu vocația, chemarea si obligația sa, aceea de a lupta pentru mântuirea credincioșilor.
 
În ultimul timp, observăm cu ușurință felul în care propaganda secularistă, cât și concepțiile globaliste și neomarxiste, atacă foarte puternic, prin manipulare și dezinformare Biserica Ortodoxă Română, pentru că aceasta nu urmează ceea ce se dorește prin comandamentele în care nu se regăsește Cuvântul lui Dumnezeu.
 
De exemplu, ofensiva împotriva construirii Catedralei Mântuirii Neamului este readusă periodic în actualitate, pentru că multora nu le convine faptul că Biserica Ortodoxa Română s-a dovedit a fi de-a lungul timpului cel mai bun minister de finanțe, administrând așa cum se cuvine banii celor care au donat și reușind-se astfel realizarea unui obiectiv de secole care să aducă mulțumire lui Dumnezeu și să valorizeze demnitatea națiunii noastre.

Frustrarea unora, că nu pot angaja biserica în parteneriate nefirești, cum ar fi promovarea unor tratamente medicale este scoasă în relief în diversele strategii de manipulare, prin care se dorește denigrarea bisericii.
 
Biserica cea Una este datoare să propovăduiască numai Cuvântul Adevărului, să apere, prin mesajele sale darul suprem al libertății, oferit omului de către Sfânta Treime și, evident să susțină drepturile fundamentale ale tuturor cetățenilor, care trebuie să beneficieze în mod nediscriminatoriu de libera opțiune în deciziile care îi vizează.
 
Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu al îngrădirilor, al obligativităților, ori al atitudinilor restrictive, care să promoveze interdicții de tot felul. Așa cum protopărinții noștri Adam și Eva au beneficiat dintru început de libera alegere, asumându-și consecințele greșelii făcute, întocmai și omul zilelor noastre este împodobit cu aceeași libertate deplină, după ce a fost restaurat de Mântuitorul Hristos și doar dacă dorește Îl alege pe Cel Care îi oferă veșnicia fericită - adică pe Mesia.

Prin urmare, mărturisesc în mod sincer, că salut atitudinile care pun pe primul loc libertatea, nediscriminarea, și absența oricărei obligativități pentru că este inadmisibil să existe segregare, în funcție de urmarea sau nu a unor tratamente medicale sau împărțirea oamenilor între vaccinați și nevaccinați. Așa cum cel care alege să facă un tratament medical beneficiază de respectarea deciziei luate, tot la fel, trebuie să se bucure de respect și cel care optează să nu își asume un anumit tratament. 

Conștiința este aceea care joacă rolul esențial în administrarea sănătății și de aceea este obligatoriu să se respecte și opțiunea celui care nu consideră că trebuie să urmeze o anumită procedură sau tratament medical.

Ar fi bine ca toți cei care atacă Biserica în mod nedrept și mincinos să fie mai preocupați de cum au fost și sunt gestionați banii publici, pentru că vedem dezastrul provocat de incendiile din spitale, cât și multe alte neajunsuri, din sistemul de sănătate, educație, s.a.m.d.

Ca o concluzie, trebuie să spunem că singura noastră nădejde se înalță către Dumnezeu, pe care trebuie să-L rugăm cu lacrimi să izbăvească Biserica și pe credincioșii Săi de acest veritabil asediu, ateu și neomarxist, pentru că Însuși Mântuitorul Iisus Hristos făgăduiește că „porțile iadului nu vor birui Biserica Sa”.

Protos. Dr. Sofian Costea                                                                                                         
12.10.2021