ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda raportărilor continue privind numărul record de cazuri și spitalizări de COVID-19, datele din Columbia Britanică arată acum că jumătate din spitalizările COVID din provincie, începând cu data de 1 decembrie, nu au fost ale unor pacienți internați din cauza COVID, ci ale unor persoane care au fost depistate întâmplător ca fiind pozitive la acest virus, după ce au fost internate din alte motive, scrie TNC.News.

„Așadar, nu COVID este motivul pentru care aceste persoane au fost internate în spital”, a declarat marți, în cadrul unui briefing de presă, responsabilul provincial pentru sănătate, Bonnie Henry.
 
Datele publicate marți de Centrul pentru controlul bolilor din Columbia Britanică arată că, în lunile decembrie și ianuarie, peste 40% dintre pacienții care au fost testați pozitiv la COVID-19 - dintre care 60% erau cazuri de Omicron - au ajuns la spital din alte motive decât COVID și nu prezentau „niciun simptom respirator sau simptome respiratorii ușoare sau alte simptome specifice COVID-19”.
 
Aceste date oferă un context extrem de necesar pentru raportările despre numărul record de cazuri de COVID din British Columbia, indicând mai mult de 1.000 de spitalizări în această săptămână. În plus, arată că, începând cu 1 decembrie, numărul pacienților care au fost testați pozitiv la Omicron a crescut față de varianta Delta, ajungându-se la un raport de 16 la 1.
 
Totodată, s-a raportat că 73,7% dintre pacienții cu COVID-19 internați în spital fuseseră vaccinați cu una sau două doze de ser COVID, doar 26,3% nefiind deloc vaccinați.
 
Prin prezentarea acestor date, Henry și-a respectat promisiunea făcută în ianuarie de a oferi o imagine mai completă a motivelor pentru spitalizări, recunoscând că cifrele actuale reprezintă „o supraestimare a poverii pe care o constituie Omicron”.