ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe explozii au avut loc în zona și asupra clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol, capitala Transnistriei, o regiune separatistă din Republica Moldova. Mai multe persoane au tras cu lansatoare de grenade asupra clădirii, potrivit presei locale, dar și a celei din Rusia. În urma atacului, lansatoare de grenade RPG-22 și RPG-27 au fost găsite pe strada din apropierea locului incidentului, informează EVZ.ro. Tiraspolul este situat la 512 kilometri de București și la circa 200 de km. de granița României și a NATO.

Mai multe explozii în Tiraspol

Agenția de presă rusă TASS a transmis luni că au fost raportate mai multe explozii în proximitatea sediului Ministerului Securității de Stat din Tiraspol (așa-zisul MGB) din Transnistria.

Din fericire, atacul nu a produs victime omenești. Pompierii și echipele de intervenție au ajuns de urgență la fața locului.

Ferestrele clădirii autoproclamatului „Minister al Securității de Stat” din Tiraspol au fost sparte, iar pe străzile adiacente au fost descoperite rămășițe ale lansatoarelor de grenade utilizate de persoane deocamdată neidentificate.