ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The Economist a publicat un articol bizar în care deplânge lipsa de diversitate din echipa națională de fotbal a Italiei, iar unii se întreabă dacă aceeași plângere ar fi fost făcută și în cazul Nigeriei sau al Ghanei, relatează InfoWars.

"Cel mai frapant aspect al echipei de 26 de jucători ai Italiei înainte de a intra pe teren a fost că, printre lotul italian nu se găseau jucători de culoare", a scris pe Twitter publicația globalistă.

Articolul continuă să sugereze că victoria echipei în fața Angliei în finala Euro a fost o "victorie... pentru dreapta italiană", probabil pentru că prima echipă a Angliei includea mai mulți jucători de culoare, în timp ce în 11-le de start al Italiei nu se afla niciunul.

Cu toate acestea, statisticile demografice ilustrează faptul că este perfect normal ca Italia să nu aibă niciun jucător de culoare.

Spre deosebire de numeroase alte țări europene, populația de culoare din Italia este relativ scăzută - aproximativ 1,5%, în timp ce peste 92% din țară este de origine etnică italiană sau albă.

Acest lucru înseamnă că, din cei 26 de jucători din lotul Italiei pentru Euro, este de așteptat, din punct de vedere statistic, ca doar 0,39 dintre ei să fie de culoare.

În realitate, Italia a luat un singur jucător de culoare la Euro - Moise Kean - astfel încât jucătorii de culoare au fost suprareprezentați în lotul Italiei în comparație cu datele demografice naționale.

Motivul pentru care Kean nu a început meciul este pentru că nu este suficient de bun în comparație cu alți atacanți din Italia, nu are nimic de-a face cu culoarea pielii sale.

Cei care au răspuns la articol au întrebat de ce doar țările albe sunt criticate pentru lipsa lor de "diversitate", în timp ce aceeași întrebare nu este adresată țărilor care nu sunt albe.

"De ce presa observă doar când echipele europene nu au diversitate?", a întrebat Keith Woods. "Vă puteți imagina pe cineva care se plânge că echipa din Ghana nu are niciun jucător alb?".

Woods a remarcat apoi cum echipa Croației de la Cupa Mondială din 2018 a fost, de asemenea, criticată pentru că este formată numai din albi, în ciuda faptului că populația Croației este practic în întregime albă.