ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grădina zoologică din Toronto a pierdut unul dintre cei mai noi membri ai săi, un tânăr panda roșu născut în urmă cu trei luni, cunoscut sub numele afectuos de "Baby Spice" (foto în partea de jos a colajului), transmite publicația The Star din Toronto.

Grădina zoologică spune că moartea puiului de panda roșu a fost "neașteptată" și "subită", după ce puiul, care nu a prezentat niciun semn de boală înainte de weekendul trecut, s-a îmbolnăvit brusc duminică dimineața.

Puiul a putut fi auzit "vocalizând", iar când personalul l-a verificat l-a găsit întins pe o parte și extrem de slăbit.

Grădina zoologică spune că a fost dus de urgență la Centrul de sănătate a animalelor sălbatice pentru tratament imediat de către echipa sa veterinară, unde puiului i s-a administrat oxigen, lichide și antibiotice și a trebuit să fie încălzit deoarece temperatura îi scăzuse foarte mult.

În ciuda eforturilor lor și a unei scurte perioade în care starea lui a devenit stabilă, puiul a încetat să mai respire.

A fost efectuată o examinare post-mortem pentru a ajuta la identificarea unei posibile cauze a "declinului său rapid" fără a se identifica până acum cauza decesului subit.

Personalul va continua să o monitorizeze pe mama sa, care pare să se descurce bine și să se adapteze la faptul că nu își are puiul cu ea, mai transmite suirsa citată.

"Să-l vedem cum a crescut de la un pui ezitant la un băiețel curajos va fi una dintre cele mai frumoase amintiri ale noastre. Suntem triști că timpul petrecut cu el a fost atât de scurt, dar vom prețui fiecare moment pe care l-am împărtășit cu el."

Puiul s-a născut în iulie și a fost doar a treia naștere de panda roșu la grădina zoologică în mai mult de 25 de ani. Panda roșu se numără printre speciile pe cale de dispariție. Mama lui, ”Paprika”, a fost vaccinată ”anti-Covid” în luna aprilie (foto sus și video în bază) și apoi în luna mai cu a doua doză, împreună cu cele 120 de animale ale Grădinii Zoologice injectate cu un ser experimental Covid primit cadou de la compania Zoetis.

Ca parte a permisului de utilizare experimentală 103.3 al Departamentului de Agricultură al SUA (USDA), USDA solicita să i se raporteze datele privind utilizarea și siguranța vaccinului experimental Covid pentru animale.

Oficialii Grădinii Zoologice din Toronto au ridicat politica de vaccinare obligatorie de abia în mai anul acesta.

Politica de vaccinare obligatorie a grădinii zoologice a rămas în vigoare pentru personal, voluntari și orice contractori de la fața locului.

Un purtător de cuvânt a declarat că Grădina Zoologică din Toronto continuă să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja numeroasele animale, inclusiv recomandând oaspeților să poarte măști de protecție atunci când se află în interior.

"Suntem încrezători că ridicarea politicii și eforturile noastre continue de a menține anumite protocoale de siguranță vor continua să protejeze animalele noastre sensibile la COVID-19", a declarat Amy Taylor, în cadrul unui comunicat de presă.

Provincia Ontario a ridicat la 1 martie 2021 cerințele privind dovada de vaccinare în restaurante, săli de sport și alte unități. Grădina zoologică a anunțat intenția de a menține un sistem de pașaport de vaccinare în vigoare la momentul respectiv, în primul rând pentru a proteja personalul și oaspeții, dar și pentru a se asigura că animalele sunt păstrate în siguranță.

În aprilie, Grădina Zoologică a început să vaccineze animalele susceptibile împotriva COVID-19, oferindu-le animalelor "posibilitatea de a alege" unde să li se facă "vaccinul", respectiv "dacă se simt confortabil să primească vaccinul într-o anumită parte a corpului".

VIDEO: