ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (USR), a dat de înțeles că ar fi de acord cu implementarea în România a unui pașaport de vaccinare în format digital - „wallet pe telefon” -, sub pretextul că libertatea de mișcare ar putea fi condiționată de anumite state de prezentarea unei dovezi de vaccinare.

„Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aș prefera un certificat electronic. Dacă vreți să-i spuneți pașaport... Aș prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, joi, la emisiunea România 9 de la TVR, potrivit Știri pe Surse.

Deși afirmă că la noi nu este cazul, limitarea libertății pe motiv de nevaccinare ar putea deveni realitate în anumite state europene. Deocamdată, libertatea de mișcare este îngrădită, fiind condiționată de prezentarea unui test Covid la intrarea în unele țări.

„Nu poți să spui: nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia. Dacă vrei să te duci în Grecia, te testezi. Există anumite state care pot impune restricții. Nu cred că se întâmplă aici”, a concluzionat ministrul userist al Sănătății.