ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump rupe în sondaje după punerea sub acuzare. Fostul președinte a crescut în sondaje, ca favorit al republicanilor pentru Casa Albă, după ce a fost pus oficial sub acuzare, scrie Yahoo News, conform Știripesurse.

Odată cu punerea sa sub acuzare de către un mare juriu din Manhattan, Trump a luat un avans în confruntarea cu DeSantis, potrivit unui sondaj Yahoo News/YouGov.

Trump l-a depășit pe politicianul din ”Sunshine State” cu 26 de puncte procentuale în rândul alegătorilor republicani înregistrați și al independenților care înclină spre republicani.

În sondaj, 57% dintre cei chestionați au declarat că vor vota pentru Trump, în timp ce 31% au indicat că îl vor susține pe DeSantis, acesta fiind unul dintre primele sondaje realizate după punerea sub acuzare.
 
Republican preference for Trump over DeSantis has increased after Trump's indictment YouGov poll

Într-o confruntare mai largă, care include alți opt potențiali candidați republicani, 52% dintre alegătorii republicani și probabil republicani au optat pentru Trump, în timp ce doar 21% au votat pentru DeSantis. Următorul candidat cel mai bine plasat a fost fostul guvernator Nikki Haley din Carolina de Sud, care a obținut un sprijin de 5% în sondaj.

Într-o confruntare între președintele Joe Biden și Trump, comandantul-șef democrat l-a depășit la limită pe Trump, 45% la 43%, în rândul alegătorilor înregistrați.

Sondajul YouGov, realizat pe 1.089 de adulți, a fost efectuat în primele 24 de ore după anunțarea acuzării, pe 30 și 31 martie, potrivit Yahoo News.