ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Scutea, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, se pensionează după 26 de ani de activitate, la vârsta de 50 de ani (împliniți pe 31 iulie), transmite Știripesurse.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcție, prin pensionare, începând cu data de 18.08.2023, a doamnei SCUTEA GABRIELA, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. (unanimitate)”, se arată în ordinea de zi soluțională a ședinței de joi, 3 august, a Secției pentru procurori a CSM.

Gabriela Scutea a fost numită în funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la propunerea Monicăi Macovei, asta după ce, cu opt luni înaintea numirii, Scutea își picase examenul de grad profesional.