ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Suciu, fost purtător de cuvânt al Guvernului și actual purtător de cuvânt al BNR a declarat la TVR că are salariu mai mare la Banca Națională decât la Guvern.

Invitat în Jurnalul de știri Suciu a fost întrebat dacă BNR va merge cu transparența mai departe încât să aflăm salariile directorilor sau, de ce nu, salariul purtătorului de cuvânt al instituției-"ține independența BNR de această discreție”? a accentuat moderatoarea. 

"Salariul meu? Nu știu dacă e un secret atât de mare încât dacă vi-l spun ar trebui să vă ucid după aceea dar el este parte a unui contract între două părți și beneficiază de o anumită confidențialitate” a explicat Suciu. Dacă  Consiliul de Administrație va decide că toate salariile din Banca Națională vor trebui să fie publice, atunci și acesta va fi public. N-am o poziție executivă încât să fiu nevoit să îl pun pe site și atunci cred că va trebui să găsim altă modalitate să vi-l spun. Dar ce vă pot spune este că, într-adevăr, este mai mare decât cel de la Guvern (Suciu a fost și purtătorul de cuvânt al Guvernului Cioloș precum și cel al Guvernului Ungureanu, în 2012, n.n)  dar și responsabilitatea ca și presiunea sub care se lucrează la Banca Națională e de multe ori mai mare decât cea de la Guvern, care e proverbială” a încheiat Suciu. 

După cum se observă, reprezentanții BNR se focalizează doar pe salarii când ar trebui să discutăm mai degrabă de venituri, având în vedere politica Băncii Centrale de a distribui o parte din profit angajaților