ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Română ar fi primit o scrisoare din partea câtorva dintre „intelectualii lui Petrov”, prin care se cere ca data la care este sărbătorit Paștele să fie mutată împreună cu catolicii. Nu știm sigur, pentru că acestă comunicare nu ne-a parvenit la redacție, cum ar fi trebuit, conform atribuțiilor din fișa de post a lui Vasilică Bănescu de la Patriarhiei.

Facem mențiunea că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, plătit din banii noștri pentru a comunica punctele de vedere ale Patriarhiei întregii prese din România, nu numai aceleia care îi gâdilă orgoliile, cum este în special cea progresistă, a decis în mod totalitarist-comunist (posibilă contaminare din familie) să elimine ActiveNews de pe Grupul de Comunicare al Patriarhiei Române, loc de muncă temporar unde este doar simplu angajat. El pare să nu știe că otrava pe care o împroașcă prin toții porii tot la analul de aducțiune se duce, în timp ce presa, fidelă Adevărului, rămâne.

Ne bazăm așadar pe relatarea colegilor noștri de la EVZ:

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a declarat că scrisoarea trimisă de intelectualii români i-a ajuns în mână. Cererea privind schimbarea datei la care este sărbătorit Paștele va fi discutată, cel mai probabil, la următoarea ședință a Sfântului Sinod. Aceasta întâlnire este programată în luna iunie.

„Scrisoarea semnată de personalități reale ale societății civile creștin ortodoxe din România, oameni din interiorul, nu din exteriorul Bisericii, care constant au apărat-o și sprijinit-o public, a fost transmisă și desigur primită. Ea va fi luată în discuție cel mai probabil la proxima ședință a Sfântului Sinod. Viitoarele consultări la nivel interortodox bisericesc pe tema acestui demers sunt desigur subînțelese, așa cum au semnalat obiectiv chiar semnatarii scrisorii”, a susținut purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, potrivit EVZ.

Facem mențiunea că „personalitățile reale ale societății civile creștin ortodoxe din România, oameni din interiorul, nu din exteriorul Bisericii, care constant au apărat-o și sprijinit-o public”, cum se exprimă Bănescu despre Baconschi, Papahagi și Pleșu, susțin CĂSĂTORIILE HOMOSEXUALE și AU BOICOTAT REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE.

Este totuși posibil ca Vasile Bănescu să lucreze de fapt la Radio Erevan și Biserica la care se referă să fie ori cea catolică ori cea paralelă.

Citiți și Pr. Călin Sămârghițan: Căderea la pătrat sau despre trufașa foame de lume