ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul a declarat joi că deși Statele Unite, Marea Britanie și alte țări NATO furnizează „în mod constant” informații Kievului, acest lucru nu va împiedica Rusia să își atingă obiectivele militare din Ucraina, potrivit agenției Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns la un articol din New York Times potrivit căruia Statele Unite au furnizat informații care au ajutat forțele ucrainene să ucidă o duzină de generali ruși.

„Armata noastră este conștientă de faptul că Statele Unite, Marea Britanie și Alianța Nord-Atlantică în ansamblul ei transmit în mod constant informații și alți parametri forțelor armate ucrainene”, a declarat el reporterilor.

Peskov a precizat că acest lucru, precum și furnizarea de arme occidentale, „nu ajută la finalizarea rapidă a operațiunii (militare rusești), dar, în același timp, nu sunt de natură să împiedice atingerea obiectivelor stabilite”.

Întrebat ce măsuri de contracarare ar putea lua Rusia, el a spus: „Bineînțeles, armata rusă face tot ce este necesar în această situație”.

Moscova a acuzat Occidentul că duce un război prin interpuși împotriva sa deoarece aprovizionează Ucraina cu armament.

The New York Times a relatat că Washingtonul a furnizat informații cruciale care au ajutat armata ucraineană să ucidă generali ruși prin localizarea cartierului general militar mobil al armatei ruse.

Pentagonul și Casa Albă nu au răspuns imediat la solicitările Reuters de a comenta respectivul articol.