ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat joi că în cadrul coaliției cea mai bună opțiune politică este în continuare aceea de a avea candidat comun la Primăria Capitalei, scrie Agerpres.

"În continuare cea mai bună opțiune politică este să avem un candidat comun. (...) Doamna Firea nu reușește să aducă din electoratul PNL, care o virează spre Nicușor Dan. E foarte complicat. Pot să înțeleg că doamna Firea este foarte supărată, este cel mai bine clasată dintre toți posibilii candidați ai PSD, dar este nevoie ca acele cifre să ne arate că și poate câștiga. Sondajele ne arată că pe ce am încercat să punem candidat comun nu reușim să punem bazinele electorale la un loc și nu ne permitem un eșec. Se profilează un candidat care să fie pe proiect administrativ pentru București. În cazul în care nu reușim acest lucru până luni o să mergem fiecare partid cu candidatul propriu", a spus Romașcanu la România Tv.

Potrivit unor surse politice, partidele coaliției de guvernare nu au reușit să decidă în ședința de joi dacă vor avea candidat comun la Primăria Capitalei sau dacă merg cu candidați proprii iar negocierile vor continua în zilele următoare. PSD și PNL au hotărât în schimb să aibă candidați comuni la sectoarele din București.