ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat că ideologiile de extremă stângă își au originea în socialismul demoniac, bazat pe ura față de Dumnezeu, de oameni și de Adevăr. El l-a catalogat pe activistul BLM Shaun King, care cerea dărâmarea statuetelor lui Iisus Hristos din cauză că ar simboliza „supremația albilor”, drept „reprezentantul fanatizat al unei viziuni ideologice desfigurante, care are în centrul ei nu adevărul istoric, ci rânjetul batjocoritor al minciunii”.  

Deși conceptul de „rasism” a început să facă istorie în secolul al XIX-lea, istoria Bisericii s-a confruntat cu mai multe momente în care reprezentările divinității au fost violent contestate, de la iconoclasmul secolelor al VIII-lea - al IX-lea și până la protestantismul secolului al XVI-lea. 
 
„Activiștii actualei stângi radicale, ca și ai celei vechi, sunt niște... activiști. Adică niște indivizi decuplați de la sursele morale, culturale și spirituale care ne pot crește și împlini ca persoane integre și demne, capabile de reflexie și discernământ. Ideologiile au o singură sursă: socialismul demoniac. De aceea, toate sfârșesc in extremismul hrănit bulimic de ură. Ura față de Cer, față de Dumnezeu, față de Hristos, Care invită la libertatea manifestată în jertfă și iubire, ura față de oamenii care refuză înregimentarea în varii forme de idolatrie (abdicarea de la Adevăr/ cultul surogatului). Cineva care ajunge să-L deteste pe Hristos, culpabilizandu-L, printre altele, la 2020 de ani de la nașterea Sa, că a fost alb și nu de altă culoare, nu poate fi decât reprezentantul fanatizat, deci idiotizat al unei viziuni ideologice desfigurante, care are în centrul ei nu adevărul istoric, cu atât mai puțin Adevărul întrupat în istorie, ci rânjetul batjocoritor al minciunii”, a declarat Vasile Bănescu pentru Mediafax
 
Activistul de stânga Shaun King a făcut recent apel la distrugerea icoanelor și statuilor religioase în care, spune el, Iisus apare „alb”. King, care folosește social media pentru a promova cauze justițiare, printre care și mișcarea Black Lives Matter (BLM), consideră că toate operele de artă, inclusiv unele dintre cele mai recunoscute capodopere ale civilizației occidentale, nu sunt altceva decât „instrumente ale supremației albe”. Comentariile lui au provocat reacții puternice, în special din partea conservatorilor americani, care l-au acuzat că vrea să șteargă simbolurile creștine din spațiul public.