ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Despre prigoana pornită asupra sa de CNCD și pseudo-procesele intentate de acest organism guvernamental, dar și despre controversata „Strategie de Educație Parentală” propusă de Ministerul Educației Naționale a vorbit purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, într-o emisiune transmisă de Radio Vocea Evangheliei. În opinia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, „reducerea la tăcere a unor voci care, în numele unor valori pe care le considerăm non-negociabile, și care sunt valorile creștine pe care s-a edificat Europa întreagă, sunt miza acestui asalt ideologic fără precedent, destructivist, care dorește eliminarea acestor valori din societate”.

„Mesajul meu intră în coliziune cu ideologia neomarxistă, care intră în coliziune cu această ideologie marxistă, profund anticreștină, și care din păcate a pătruns în mod insidios în foarte multe instituții publice, în mass media, unde sunt trecute sub tăcere toate valorile creștine”, a explicat Vasile Bănescu, adăugând că astfel se dorește intimidarea tuturor vocilor conservatoare.

Vasile Bănescu a amintit în acest context și controversata „Strategie de Educație Parentală” propusă de Ministerul Educației Naționale, document care „propune reeducarea părinților din perspectivă ideologică”.

Redăm mai jos declarațiile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, conform site-ului stiripentruviata.ro:


„Am asistat cu stupefacție la ridicarea pe site-ul Ministerul Educației Naționale a unui document-program propus spre dezbatere publică, în care pur și simplu incredibil, în mod amuțitor, o instituție a statului român propune reeducarea părinților din perspectivă ideologică, propune dizolvarea oricărui tip de mentalitate conservatoare, propune acceptarea prin reeducare din partea părinților a faptului că există alternativă la familie, că familia naturală nu este cea care trebuie apărată, că există și alte tipuri de familie – familii care, bineînțeles, neputând fi naturale, nu pot fi decât de anumite genuri, așa cum bine știm – acest lucru este amuțitor și este un exemplu clarisim de ideologie aflată în expansiune, iată și la nivelul unor instituții publice.

Profit de oportunitatea pe care mi-ați oferit-o și vă mulțumesc foarte mult de a transmite un mesaj tuturor fraților creștini din România să privească cu acei ochi de văzut și să asculte cu urechile de auzit, așa cum ne îndeamnă Mântuitorul, la tot ce se-ntâmplă în jurul nostru astăzi. Și să luăm o elegantă, dar fermă atitudine față de această presiune ideologică menită să pună la periferie valorile creștine firești ale acestui popor și să le înlocuiască cu valori mincinoase, cu o ideologie. Iar ideologia, știm foarte bine din istoria recentă a umanității, a condus omenirea întotdeauna, în mod invariabil spre un tip de iad pământesc.

Mă refer la cele două tipuri de totalitarism, dar există și forme subtile de totalitarism, precum acest totalitarism ideologic la care asistăm astăzi. Ceea ce se încearcă astăzi dincolo de intimidare este inducerea unei frici în fața unor posibile repercusiuni atunci când nu te supui unor ideologii insinuate în anumit instituții. Să nu ne fie frică, pentru că întotdeauna, știm asta de la Mântuitorul, El ne este alături. Să nu vă temeți!, cum spune El. Să nu ne temem, pentru că Adevărul, Care este El Însuși, Hristos, este întotdeauna cu noi. Și știm și lucrul acesta, că Biserica nu va fi niciodată învinsă.”