ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma deciziei luate de Adidas de a opri imediat producția de pantofi Yeezy din cauza declarațiilor controversate ale rapperului Kanye West , căutările pentru termenii "vinde Yeezy" au crescut semnificativ cu un procent uimitor de 581% pe 26 octombrie, potrivit unei analize, scrie Daily Mail.
 
A Yeezy sneaker

Adidas s-a alăturat altor mărci, printre care Gap și Balenciaga, care au tăiat legăturile cu rapperul în vârstă de 45 de ani.

De asemenea, în urma declarațiilor artistului, competiția Scholastic Play By Play Classics nu va mai găzdui echipa de baschet de la Donda Academy a lui Kanye West, mai scrie Daily.

Într-o declarație prin care a anunțat marți decizia de a elimina echipa din programul acestui sezon, Play By Play Classics a declarat că recentele declarații și acțiuni controversate ale lui Kanye au încălcat valorile pe care le susține organizația lor.
 Kanye West and 2 Chainz Balled Out With the UCLA Bruins Basketball Team | Complex
 
„Cuvintele și acțiunile lui Kanye încalcă valorile noastre”, au afirmat reprezentanții Scholastic Play By Play Classics.

Cu toate acestea, represaliile nu se termină aici. Muzeul Madame Tussauds din Londra a retras statuia de ceară care îl înfățișează pe Kanye West din spațiul destinat vizitatorilor, informează DPA și PA Media, potrivit Știripesurse.

'Statueta lui Ye (Kanye West) a fost retrasă din spațiul expozițional și mutată în arhivă'', a declarat o purtătoare de cuvânt a Madame Tussauds din Londra.

''Fiecare personalitatea își câștigă locul la Madame Tussauds Londra, iar noi ținem cont de părea vizitatorii noștri și de cea a publicului în ceea ce privește personalitățile pe care se așteaptă să le vadă în expoziție''.
 
Kanye West wax figure removed from Madame Tussauds - BBC News

Figurina a fost dezvăluită în 2015 alături de o statuie din ceară a soției din acea vreme a rapperului, Kim Kardashian.

Declarațiile din spațiul public l-au costat pe Kanye până și statutul de miliardar în topul Forbes.

Marți, Forbes a declarat că l-a eliminat pe Ye de pe lista sa de miliardari. Acesta estima că afacerea cu Adidas reprezenta 1,5 miliarde de dolari din averea sa netă, dar Forbes estimează acum că aceasta se ridică la doar 400 de milioane de dolari.
 
Kanye West Featured On Cover Of Forbes, Returning To Celebrity 100 List After Four-Year Hiatus