ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opoziția a picat la primul test de după alegerile de duminică și după condamnarea lui Liviu Dragnea. ”Vacantarea” postului de șef la Camera Deputaților nu a adus formațiunilor din opoziție scaunul de șef al deputaților. Marcel Ciolacu a fost ales noul președinte al Camerei Deputaților în locul lui Liviu Dragnea. Fostul vicepremier PSD a câștigat detașat cursa în care s-au mai înscris Raluca Turcan - susținută de PNL, USR și PMP și Kelemen Hunor - UDMR, potrivit antena3.ro.

El a obținut 172 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă'”. 

Liberala Raluca Turcan a obținut 100 de voturi „pentru” și 192 contra, iar Kelemen Hunor (UDMR) a avut 20 de voturi „pentru” și 272 „împotrivă'”. 

Marcel Ciolacu, în vârstă de 51 de ani, este deputat PSD, ales de formațiunea politică în 2012. De profesie jurist, Ion-Marcel Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare. Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie-decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău (2008-2012).