Opoziția a picat la primul test de după alegerile de duminică și după condamnarea lui Liviu Dragnea. ”Vacantarea” postului de șef la Camera Deputaților nu a adus formațiunilor din opoziție scaunul de șef al deputaților. Marcel Ciolacu a fost ales noul președinte al Camerei Deputaților în locul lui Liviu Dragnea. Fostul vicepremier PSD a câștigat detașat cursa în care s-au mai înscris Raluca Turcan - susținută de PNL, USR și PMP și Kelemen Hunor - UDMR, potrivit antena3.ro.

El a obținut 172 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă'”. 

Liberala Raluca Turcan a obținut 100 de voturi „pentru” și 192 contra, iar Kelemen Hunor (UDMR) a avut 20 de voturi „pentru” și 272 „împotrivă'”. 

Marcel Ciolacu, în vârstă de 51 de ani, este deputat PSD, ales de formațiunea politică în 2012. De profesie jurist, Ion-Marcel Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare. Prima funcție publică deținută de acesta a fost cea de prefect interimar, în noiembrie-decembrie 2005, după care a devenit, pe rând, director al Urbis Serv și viceprimar al municipiului Buzău (2008-2012).


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.