ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a aruncat o ploaie de rachete puternice asupra orașului portuar ucrainean Odesa, chiar în momentul în care marea populație evreiască din oraș marchează ziua sfântă de Yom Kippur, potrivit Daily Mail.

Se crede că trupele ruse au lovit hotelul Odessa - un obiectiv militar folosit ca centru de antrenament -, iar rapoartele locale arată clădirea cuprinsă de flăcări. 
 

Alte relatări descriu un "atac continuu" asupra portului de la Marea Neagră, care a durat mai mult de o oră, în timp ce Rusia a tras un arsenal de rachete fulger.
 
Oleg Veretskiy a postat pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, enumerând armamentul rușilor ca fiind 'Onyx, Kalibr și Shaheds'.

El a adăugat: "Nu-mi amintesc de mult timp un atac atât de dens asupra Odessei. A fost zgomotos. Chiar lângă noi. Noi am supraviețuit. Alerta de raid aerian a fost anulată”.

Mulți dintre cei peste 12.000 de evrei din Odessa marcau sfârșitul perioadei de post în ziua sfântă de Yom Kippur când rachetele au lovit.

De la fondarea sa în 1795, Odessa a găzduit o populație mare de evrei - mai numeroasă decât orice alt grup etnic până la mijlocul secolului al XX-lea.

Explozii au fost raportate și în Sevastopol, Crimeea.
 
(Foto: Hotelul Odessa)
 
A view shows damaged buildings, amid Russia's attack on Ukraine, in Odesa, Ukraine, on Monday

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews