ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost adoptată legea care ii va permite lui Vladimir Putin să rămână în fotoliul de la Kremlin până la 83 de ani! Putin, care și-a început cariera politică în 1990 în orașul Sankt- Petersburg, dar a devenit Președintele Rusiei în anul 2000, ar putea să rămână în funcție pentru încă 12 ani de la încheierea mandatului actual.

Noua lege îi va permite actualului Președinte să mai candideze pentru încă două mandate de 6 ani, asta după ce îi expiră mandatul curent, care se va încheia în 2024. Potrivit vechii constituții, timpul petrecut la Kremlin, în conformitate cu legea, ar fi trebuit să se încheie în 2024, dar noua revizuirile a constituției pe care rușii au aprobat-o prin vot anul trecut , îi va permite lui Putin să candideze din nou.

Deși este la putere de mai bine de două decenii, deputații au fost de acord să voteze ca limita de două mandate consecutive să nu se aplice celor care ocupau postul de șef al statului înainte de intrarea în vigoare a noilor prevederi aduse Constituției.

Putin ar putea avea concurență în 2024 din partea lui Dimitri Medvedev, care a ocupat fotoliul de la Kremlin în perioada 2008-2012, dar și din partea oricărui cetățean care a împlinit vârsta de 35 de ani și a locuit pe teritoriul țării de cel puțin 25 de ani, fără să aibă cetățenie sau viză de ședere permanentă în alt stat.

 Aleksei Navalnîi, cunoscutul combatant al lui Putin, și-a exprimat considerentele față de această revizuire care i-ar permite lui Putin să-și prelungească timpul la Kremlin până în 2036, numind întreaga procedură drept "o minciună uriașă", a relatat evz.ro, potrivit agerpres.