ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a ordonat azi revizuirea regulilor ce autorizează portul de arme în Rusia, după ce marți dimineața a avut loc un atac sângeros asupra unei școli din regiunea autonomă Tatarstan, informează AFP și TASS, citate de Agerpres. Cu o lună în urmă, colegul lui Putin, președintele Marii Resetări, Joe Biden, a semnat de asemenea un decret de restrângere a drepturilor de port-armă, folosind ca pretext atacuri armate similare.

"Președintele a ordonat să fie elaborat de urgență un nou cadru privind tipul de arme autorizat pentru circulație în rândul populației civile, ținând cont de tipul" de armă folosit în atacul din Kazan, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Un tânăr de 19 ani arestat ca fiind autor al atacului avea "o armă înregistrată oficial pe numele lui", după cum a declarat președintele Republicii autonome Tatarstan din cadrul Federației Ruse, Rustam Minnihanov.

Președintele rus a exprimat profunde condoleanțe rudelor copiilor uciși în timpul atacului din orașul Kazan și urat "însănătoșire grabnică" celor răniți.

Potrivit Comitetului Antiterorist al Rusiei, atacul a fost întreprins de o singură persoană. La orele locale 09:30, atacatorul înarmat a deschis focul în gimnaziul nr.175 din Kazan, iar în urma atacului au murit 8 persoane, majoritatea copii, iar alte 21 au fost rănite. De asemenea, la spital au fost internați 18 copii, dintre care 6 în stare foarte gravă.

Potrivit unor informații pe surse difuzate de agenția TASS, în atac ar fi fost ucise 11 persoane au fost ucise, dintre care 9 copii. De asemenea, 32 ar fi fost rănite și transportate la spital.

De asemenea, primele informații despre atac vorbeau despre doi atacatori, un tânăr de 19 ani care a fost arestat și un alt bărbat care a fost ucis de forțele de intervenție. Însă informația publicată de Comitetul Antiterorist că atacul a fost comis de o singură persoană este susținut și de un comunicat al președintelui Tatarstanului. "Atacatorul a acționat de unul singur, informațiile despre doi atacatori nu corespund realității", se spune într-un comunicat al biroului său de presă.

Autoritățile Republicii autonome Tatarstan au declarat data de 12 mai zi de doliu, mai transmite Agerpres.

Pe 8 aprilie, președintele fraudulos al SUA, Joe Biden, a prezentat măsurile pe care le va lua administrația sa pentru limitarea accesului la arme de foc, „într-un efort menit să oprească atacurile armate în Statele Unite, una dintre țările în care evenimente cu violență prin folosirea armelor de foc sunt foarte frecvente din cauza regimului armelor și munițiilor foarte relaxat”, conform Politico.

El a semnat un decret prin care guvernul federal este împuternicit să le ceară persoanelor care dețin sau care au cumpărat arme de foc modificate artizanal, așa-zisele „arme-fantomă” să le înregistreze oficial și să treacă prin verificări pentru ca aceastea să fie declarate conforme sau neconforme. De asemenea, președintele SUA ar putea anunța reglementări în cazul armelor de asalt, noi prevederi privind condițiile de stocare a armelor de foc și controale suplimentare asupra profilurilor persoanelor care cumpără arme.

Decizia urmează după mai multe incidente armate, soldate cu numeroase victime, care au avut loc recent în statele Colorado, Georgia și California.

Țintele sunt, desigur, „teroriști interni”, suporterii lui Donald Trump, americanii obișnuiți, care vor să-și apere familiile și proprietățile conform drepturilor consfințite de Constituția Americii.