ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că îl crede pe candidatul republican la președinție Donald Trump sincer în ceea ce privește dorința de a pune capăt războiului din Ucraina, dar că nu știe cum intenționează Trump să facă acest lucru dacă va fi ales, notează Reuters.

Putin, vorbind la o conferință de presă în Kazahstan la finalul unei conferințe regionale privind securitatea, a comentat după ce a fost întrebat despre declarațiile lui Trump că ar putea pune capăt rapid războiului din Ucraina dacă ar câștiga cursa pentru Casa Albă pe 5 noiembrie.

"Faptul că domnul Trump, în calitate de candidat la președinție, declară că este pregătit și dorește să oprească războiul din Ucraina, luăm acest lucru complet în serios", a spus Putin.

"Nu sunt, desigur, familiarizat cu posibilele propuneri privind modul în care intenționează să facă acest lucru. Aceasta este întrebarea-cheie. Dar nu am nicio îndoială că o face cu sinceritate, iar noi o susținem (ideea de a pune capăt războiului)".

Întrebat ce părere are despre prima dezbatere televizată dintre Trump și președintele Joe Biden, Putin a spus că a văzut fragmente.
 
"Am văzut câteva fragmente", a spus Putin. "Dar am destule de făcut".
 
De mai multe ori, Putin a afirmat că îl preferă pe Biden ca viitor președinte al SUA în locul lui Trump pentru Rusia, chiar și după ce Biden l-a catalogat pe șeful de la Kremlin drept un "ticălos nebun", deși unele dintre remarcile sale au fost ambigue.

Întrebat joi dacă preferința sa declarată public pentru Biden s-a schimbat după dezbatere, Putin a spus: "Nu s-a schimbat nimic. Nu știam ce ar putea urma? Știam".