ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin, într-o ieșire neobișnuită, a lovit puternic în grupul Wagner după insurecția lui Prigojin, transmite Știripesurse.

"Vă mulțumesc pentru rezistența, unitatea și patriotismul dumneavoastră. Această solidaritate cetățenească a arătat că orice șantaj (...) este sortit eșecului", a afirmat liderul de la Kremlin, evidențiind, în alocuțiunea sa, faptul că Ucraina și Occidentul doreau ca rușii să se omoare între ei.

În cadrul conferinței de presă, susținută la Kremlin, Putin a sugerat că grupul Wagner ar trebui desființat, luptătorilor oferindu-se opțiunea de a semna un contract cu Ministerul Apărării.
 
Totodată, Putin le-a mulțumit rușilor pentru rezistență, solidaritate și patriotism, a remarcat că orice șantaj și agitație sunt sortite eșecului.

”Întreaga societate are o responsabilitate unitară pentru soarta Patriei. Au fost luate toate deciziile necesare pentru a neutraliza amenințarea apărută. O rebeliune armată ar fi fost înăbușită în orice caz.

Organizatorii rebeliunii au înțeles că au comis acte criminale, divizând o țară care rezistă unei amenințări externe, când camarazii noștri mor pe front. Organizatorii rebeliunii s-au trădat nu numai pe ei înșiși și poporul lor, ci și pe cei care au fost atrași în rebeliune.

Le mulțumesc tuturor militarilor, ofițerilor de informații care au stat în calea rebelilor.

Știm că cei mai mulți dintre luptătorii lui Wagner sunt patrioți ruși. Mulțumim comandanților lui Wagner pentru că nu au dus la vărsare de sânge între frați.
 
Astăzi aveți opțiunea de a semna un contract pentru a vă alătura Ministerului Apărării și a lupta. Cine vrea poate merge în Belarus. Alegerea vă aparține. Eu îmi voi ține promisiunea.

Noi am fi zdrobit oricum revolta, organizatorii revoltei au trădat țara și i-au trădat pe cei care erau cu ei. De la început am ordonat să evităm vărsarea de sânge și a fost nevoie de timp”, a declarata Vladimir Putin.
 
VIDEO: