ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a adăugat serul Covid în calendarul său național de vaccinare, printr-un ordin al ministrului Sănătății, Mihail Murashko. Ceea ce înseamnă că vaccinarea Covid va deveni obligatorie, pentru început în cazul mai multor categorii de cetățeni.

Printre cei vizați de vaccinarea „prioritară” anti-Covid, respectiv obligatorie, se numără persoanele cu vârsta peste 60 de ani, angajații din domeniul sanitar, educațional și social, persoanele instituționalizate (orfani sau bătrâni), pacienții cu boli cronice (boli pulmonare, boli cardiovasculare, diabet zaharat și obezitate) și toți cetășenii orașelor cu peste un milion de locuitori.

Și copiii cu vârsta între 12 și 17 ani pot fi vaccinați anti-Covid, doar în mod voluntar, la cererea scrisă a unuia dintre părinți sau tutori legali, a informat agenția de presă Novinite.
 
De asemenea, Rusia ia în calcul amendarea celor care se opun vaccinării Covid, analizând în acest sens practicile altor țări pentru a impune politici similare pe plan național, a declarat duminică Anna Popova, șefa autorității de supraveghere sanitară din Federația Rusă, potrivit agenției de știri TASS.