ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a criticat mișcarea ecologistă din Europa pentru că profită de temerile populației cu privire la schimbările climatice, punând la îndoială angajamentul Germaniei de a elimina treptat cărbunele, scrie Reuters.

”Demonizat” de mult timp de partidul Verzilor din Germania, care conduce unele dintre cele mai importante ministere ale guvernului, cărbunele urma să fie eliminat treptat până în 2030, dar conflictul dintre Rusia și Ucraina și restricțiile privind exporturile de gaz au readus cărbunele în favoarea sa.

În același timp, livrările de petrol și gaze ale Rusiei către Europa au scăzut pe fondul consecințelor politice grave ale conflictului.

"Mulți reprezentanți ai acestei părți a spectrului politic european (verzii) capitalizează pe temerile oamenilor și incită temerile oamenilor cu privire la evenimentele care ar putea avea loc în lume din cauza schimbărilor climatice", a declarat Putin miercuri seara reporterului televiziunii Kremlinului, Pavel Zarubin, menționând-o pe ministrul german de externe Annalena Baerbock.

"Și apoi, capitalizând pe aceste temeri, pe care ei înșiși le incită, își urmăresc propria linie politică, care este departe de cea cu care au venit la putere. Este ceea ce se întâmplă acum în Germania", a adăugat el.

"De exemplu, producția de cărbune a crescut, a fost mai mare decât în Rusia în mixul energetic. A fost mai mare, iar acum a devenit și mai mare. Ei bine, unde este această agendă "verde"?".