ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Satan II mai este numită racheta RS-28 Sarmat, care este capabilă să transporte o ogivă multiplă, de până la 10 tone, în orice punct al globului, chiar și la Polul Nord și Sud, potrivit Ziarului Național.

„Prima lansare a rachetei Sarmat în cadrul testelor de zbor este planificată în toamna acestui an. A doua lansare va fi efectuată până la sfârșitul anului 2021”, a precizat o sursă din Complexul Militar Industrial al Rusiei, citată de DefenseRomania.

Până acum, au fost efecvtuate trei teste de aruncare a rachetei, aceasta fiind propulsată cu ajutorul unei instalații în siloz, cu ajutorul unui acumulator de presiune cu pulbere, care, în final, este urmată de activarea pe termen scurt a motorului de marș.

Satan II a fost dezvoltat de Centrul de stat pentru rachete Makeev, a cărui specializare constă în construcția rachetelor balistice intercontinentale cu bazare navală.
 
 
(FOTO: Ziarul Național)