ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin se pregătește să efectueze o vizită la Phenian marți și miercuri pentru a semna - conform presei ruse - "documente importante", transmite Agerpres.
 
Vladimir Putin a promis să construiască cu Coreea de Nord sisteme comerciale și de securitate care să nu fie controlate de Occident și a promis sprijinul său neclintit într-o scrisoare publicată marți de presa de stat nord-coreeană înaintea vizitei sale planificate în această țară, relatează ziarul BURSA.
 
Într-o scrisoare publicată în Rodong Sinmun din Coreea de Nord, un organ de presă al Partidului Muncitorilor, aflat la putere, președintele rus a declarat că cele două țări au dezvoltat relații și parteneriate bune în ultimii 70 de ani, bazate pe egalitate, respect reciproc și încredere.

"Vom dezvolta mecanisme alternative de comerț și de soluționare reciprocă care nu sunt controlate de Occident și vom rezista împreună restricțiilor unilaterale nelegitime", a scris Putin. "Și, în același timp - vom construi o arhitectură de securitate egală și indivizibilă în Eurasia".

El a mulțumit Coreei de Nord pentru susținerea a ceea ce Rusia numește operațiunea sa militară specială în Ucraina și a promis sprijin pentru eforturile Pyongyangului de a-și apăra interesele în ciuda a ceea ce a numit "presiunea, șantajul și amenințările militare ale SUA".

Articolul a fost publicat la o zi după ce cele două țări au anunțat că Putin va vizita Coreea de Nord pentru prima dată în ultimii 24 de ani, timp de două zile, începând de marți.

SUA ,îngrijorate de „aprofundarea relației” dintre cele două țări

„Ceea ce ne preocupă este aprofundarea relației între aceste două țări, nu doar din cauza impactului pe care l-ar avea asupra poporului ucrainean, căci știm că rachete balistice nord-coreene sunt utilizate în continuare pentru a lovi ținte ucrainene, ci și pentru că aceasta ar putea avea o anume reciprocitate care ar putea afecta securitatea Peninsulei Coreene", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, John Kirby.

Această vizită „arată până în ce punct președintele Putin și Moscova sunt dependente de acum de țări autoritare din lumea întreagă. Prietenii lor cei mai apropiați și cei mai mari susținători ai efortului de război rusesc - război de agresiune- sunt Coreea de Nord, Iranul și China", a comentat luni și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg la Washington, subliniind că Rusia - membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU - "încalcă (de acum) sancțiunile" impuse Coreei de Nord.