ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un călugăr ortodox rus, care a contestat propaganda covidiană, a fost încarcerat pentru așa-zisă „instigare la sinucidere”. Părintele Sergiy a fost arestat în decembrie 2020, potrivit Euronews.

Călugărul a fost condamnat de autoritățile ruse sub pretexte precum incitare la acțiuni sinucigașe, încălcarea libertății de conștiință și efectuarea de mișcări arbitrare.

Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe călugăr la 3 ani și jumătate de închisoare.

Bărbatul de 66 de ani s-a arătat neîncrezător în privința noului coronavirus și a condamnat măsurile luate de guvernul rus pe seama pandemiei.

Părintele Serghie a mai opinat și că „vaccinurile” Covid fac parte dintr-un complot global pentru a controla oamenii prin intermediul microcipurilor.

Călugărul și-a îndemnat adepții să nu respecte restricțiile de izolare în timp ce s-a baricadat la o mănăstire de lângă Ekaterinburg împreună cu zeci de susținători.

El a fost arestat anul trecut la mănăstire după o operațiune specială desfășurată pe timp de noapte de către poliția antirevoltă și forțele de securitate ale FSB, fostul KGB.

Biserica Ortodoxă Rusă i-a retras părintelui Serghie rangul de stareț sub pretextul de încălcare a regulilor monahale și, ulterior, l-a excomunicat, însă acesta a respins hotărârile și a ignorat somațiile anchetatorilor de poliție.

Confruntându-se cu o rezistență dură din partea a sute de susținători ai săi, oficialii bisericii și autoritățile locale au ezitat să-l evacueze timp de luni de zile.