ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a primit, marți, la Kremlin, pe noii ambasadori a 23 de țări, printre care cei din România, Republica Moldova, Polonia și Bosnia-Herțegovina.

Noului ambasador al României la Moscova, Cristian Istrate, Putin i-a transmis că Rusia dorește să aibă legături „reciproc avantajoase” cu țara noastră.

„Contăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România, suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice și umanitare”, afirmat președintele rus în cadrul ceremoniei de acreditarea a ambasadorilor, desfășurate în Sala Aleksondrovski din Marele Palat al Kremlinului.

Referitor la România, Putin a mai menționat că „există un bun potențial de cooperare cu privire la problemele din regiunea Mării Negre”, informează agenția rusă TASS, citată de Știri pe Surse.

Printre ambasadorii care și-au prezentat scrisorile de acreditare la ceremonia de la Kremlin s-au numărat șefii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, Polonia și Bosnia-Herțegovina, conform site-ului Kremlinului.

Cât despre Chișinău, Putin a făcut aproape o declarație de dragoste - sau cel puțin de prietenie -, fluturând totodată veșnica promisiune a rezolvării „problemei transnistrene”, de ruși creată și niciodată soluționată.

„Abordarea noastră privind relațiile cu Republica Moldova se bazează pe tradițiile de prietenie și pe valorile spirituale comune, pe care națiunile noastre le împărtășesc. În acest an se vor împlini 20 de ani de la semnarea Tratatului bilateral de prietenie și cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții echitabile la problema transnistreană și a unui acord privind un statut special, garantat în mod fiabil, pentru Transnistria, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a fost mesajul adresat Chișinăului de Vladimir Putin, citat de agenția TASS și preluat de Știri pe Surse