ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia urmărește în conflictul din Ucraina să "construiască o nouă lume" lipsită de "hegemonia" occidentală, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, care a acuzat Occidentul că și-a pierdut simțul măsurii și al realității refuzând cu o atitudine "arogantă" orice compromis, consemnează  AFP și Reuters, potrivit Știripesurse.

Iată ce a declarat Putin la Clubul de Discuții de la Valdai, desfășurat în stațiunea Soci:

"Toată lumea își dă seama că în sistemul internațional în care domnește arbitrariul (...) oricine poate fi atacat pentru simplul motiv că el sau țara sa nu este pe placul hegemonului, care și-a pierdut simțul măsurii și, aș spune, simțul realității. Din nefericire, trebuie să admitem că omologii noștri din Occident și-au pierdut simțul realității".
 
*

"Noi am încercat mereu și încercăm în continuare să oferim soluții care țin cont de interesele tuturor, dar interlocutorii noștri din Occident par să fi uitat complet de concepte precum reținerea rezonabilă, compromisul, disponibilitatea de a renunța la ceva pentru a ajunge la un rezultat acceptabil pentru toată lumea. Ei sunt cu adevărat obsedați de un singur lucru: să-și atingă interesele cu orice preț. Dacă aceasta este alegerea lor, hai să vedem ce va rezulta din asta!"
 
*

"Noi suntem confruntați în principal cu sarcina de a construi o nouă lume. Nu noi am început așa-numitul război în Ucraina. Dimpotrivă, noi încercăm să-l încheiem".
 
Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia a testat cu succes o nouă rachetă strategică puternică și a refuzat să excludă posibilitatea ca aceasta să efectueze teste de armament care să implice explozii nucleare, pentru prima dată în mai mult de trei decenii.
 
Putin a declarat pentru prima dată că Moscova a testat cu succes Burevestnik, o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară și capacitate nucleară cu o rază de acțiune potențială de mii de kilometri. 
  
 
”În privința amenințărilor nucleare, Svetlana Gennadievna, ai dreptate, această amenințare este în continuă creștere, nu avem de ce să ne ascundem, în ceea ce privește faptul că în niciun caz Rusia nu va lovi prima, dacă nu lovește prima în nici un caz, atunci nu vom lovi nici a doua oară, datorită șanselor unui război nuclear. Pe teritoriul nostru, șansele sunt foarte limitate! Cu toate acestea, strategia noastră este să considerăm armele nucleare, care sunt într-adevăr de mare distrugere, ca o măsură de protecție. totul se rezumă la așa-numita grevă de represalii care se apropie”, a declarat Vladimir Putin.
 
Acest lucru vine după ce a fost testată cu succes o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară și capacitate nucleară, cu o rază lungă de acțiune, de mii de kilometri.

Putin a refuzat, de asemenea, să excludă posibilitatea ca aceasta să efectueze teste de armament care să implice explozii nucleare pentru prima dată în mai mult de trei decenii.

Putin a avertizat Occidentul cu privire la un "răspuns" la presiuni și la dorința sa de a "pune capăt războiului":

Zelenski, în schimb, a avertizat Europa că, dacă Ucraina pierde, Rusia va ataca și alte țări.