ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de localnici din Dniprorudne, raionul Vasîlivka, Ucraina, s-au pus de-a curmezișul drumului, atât cu mașini, cât și pe jos, pentru a bloca înaintarea unui convoi rusesc format din camioane și TAB-uri. Acestea din urmă s-au văzut nevoite să facă stânga împrejur, aparent nedorind să forțeze baricada umană. Bărbații îi huiduie și-i fluieră pe militarii ruși care conduc vehiculele de război. Se aud și replici în română. Toată lumea izbucnește în urale când vehiculele invadatorilor fac cale întoarsă, urmând să înainteze, probabil, pe o altă rută. VIDEO
 
 
 
 
 
Nu la fel de ușor pare să se fi rezolvat situația în filmarea de mai jos, unde strada principală a unei localități ucrainiene este mărturia mută a unei încleștări în care au fost distruse case, vehicule de război și, cu siguranță, vieți omenești. Un localnic filmează, puternic afectat, printre înjurături și blesteme putându-se percepe emoția și tremurul vocii. VIDEO: