ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul sănătății din Quebec, Christian Dubé, a declarat că un cod QR va fi trimis celor care s-au vaccinat sau care și-au făcut programare la vaccinare. „Trebuie să vă vorbesc despre dovada vaccinului”, a spus Dubé,  „Așa cum am promis, urmărim dovada vaccinării, dovada electronică a vaccinării și va fi, de fapt, un cod QR care va fi furnizat prin e-mail către locuitorii din Quebec”, relatează LifeSiteNews. 

Dubé a spus că oamenii vor primi „treptat” codul QR prin e-mail, adăugând că „cel mai important este că acum avem un instrument și, de îndată ce suntem gata să îl implementăm, îl vom folosi”.

Un cod QR este o formă de cod de bare care leagă de informații și a fost inventat în 1994. Este utilizat pe scară largă pentru o varietate de aplicații.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la LifeSiteNews, o sursă din cadrul departamentului IT din Manitoba Shared Health a vorbit, cu condiția anonimatului, despre noile capabilități de cod QR dezvoltate pentru cardurile de vaccin COVID-19. Sursa a spus că informațiile pe care le-a văzut par să arate noul tip de program de computer care utilizează tehnologia codului QR denumită „Vaxcard”.

Acesta pare a fi un prim pas către un fel de sistem de sănătate / credit social; să sperăm că putem scăpa de aceste sisteme înainte ca acestea să înceapă să fie utilizate pe scară largă. "

La nivel federal, prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat recent că guvernul său lucrează „chiar acum”  la „certificatele de vaccinare” pentru călătorii. În această direcție,  Jay Cameron, avocat al Centrului de Justiție pentru Libertăți Constituționale (JCCF), a declarat pentru LifeSiteNews că orice încercare de introducere a unui „pașaport de vaccin” în Canada ar încălca drepturile proprii prevăzute de constituția canadiană.