ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La MĂRTURISITORII.RO puteți citi 42 de articole despre viața, lupta și moartea lui Radu Gyr, Poetul Închisorilor, înțesate de documente, înregistrări audio/video și mărturii inedite.

Totodată vă oferim aici mărturia nepotului său, la mormântul Poetului de la Mănăstirea Petru Vodă, o secvență cu fiica lui, regretata Monica Popa Gyr, recitând CREZ, precum și două frumoase interpretari muzicale pe versurile poemului-simbol al Generațiilor 1948 și 1989, urmate de o filmare inedită cu un fost coleg de celulă al mucenicului și o evocare în versuri a Poetului Închisorilor de la o memorabilă întâlnire dintre Ilie Tudor și profesorul Gheorghe Buzatu:

Nepotul lui Radu Gyr la mormântul Poetului de la Petru Vodă: Ne vom întoarce într-o zi!

Fiica poetului recitând CREZ:

CREZ interpretat de TRONOS cu marele protopsalt Mihail Bucă:

Ne vom întoarce într-o zi - Mircea Rusu Band. Ziua de naștere la Ceruri a lui Radu Gyr:

Poezia Manifest - Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! - într-o recitare de excepție a unui fost coleg de celulă cu poetul mucenic:

Poeme de Radu Gyr recitate de Profesorul Buzatu si Ilie Tudor la lansarea Arhivei Corneliu Codreanu: