ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a afirmat că PSD nu va vota nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE.

"Înţeleg că Iohannis oricum nu avea nevoie de voturile noastre sau nu considera important să îşi ţină cuvântul. A zis că măcar consultă sau informează oamenii dinainte, de data asta nu şi-a mai ţinut cuvântul. Au trecut şase luni, după şase luni de când a fost ales, nu cred că îl mai interesează să îşi ţină cuvântul faţă de oameni (...) Ne-a păcălit, nu ne-a consultat", a spus Ponta la România TV.

Premierul interimar, Gabriel Oprea, a declarat că va sprijini decizia președintelui Iohannis.

"Aş vrea să discut doar strategic. Nu aş vrea să fac politică. Strategic, nu aş vrea să discut nici persoana. Am lucrat cu domnul Mihai Ungureanu. A fost prim-ministru, am fost ministrul Apărării. Aş vrea să vorbesc pur strategic, în acest context de securitate, nu aş vrea să discut tehnic. Până la urmă, a anunţat asta, strategic nici nu am ştiut, am aflat si eu pe urmă că este persoana domnului Ungureanu. Am anunţat sec, ca principiu de bază, în probleme de securitate naţională, desemnarea şefului SRI , domnul Hellvig, în desemnarea şefului SIE îl sprijin pe şeful statului. Nu aş vrea să discut politic, că trebuia sau nu trebuia, discut strategic", a spus Oprea la Antena 3.