ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă seria de atacuri de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) asupra unor site-uri web care aparțin unor instituții publice, partide și organizații private din România, atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă.

Specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) colaborează cu instituțiile abilitate pentru investigarea și contracararea acestor atacuri cibernetice, după cum transmite DNSC:

„Atacurile sunt auto-asumate de gruparea pro-rusă ‘Killnet’ și au vizat site-urile web gov.ro - mapn.ro - politiadefrontiera.ro - cfrcalatori.ro - otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor web românești vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple.

Ieri 29 Aprilie Directoratul a publicat pe www.dnsc.ro lista de 266 adrese IP implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de ‘Killnet’ asupra site-urilor web românești, și a lansat procedurile necesare pentru limitarea atacurilor.

Publicarea este parte a procesului transparent pe care Directoratul l-a activat la declanșarea conflictului militar, pentru contracararea atacurilor cibernetice ce impactează România, în contextul războiului Ucraina-Rusia.

Azi 30 Aprilie la aproximativ orele 2:30 AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30 AM site-ul web a fost deja repus in funcțiune, fără dificultăți.

Directoratul recomandă implementarea rapidă și precisă a măsurilor adecvate pentru protecția site-urilor web și a infrastructurilor cibernetice. Un ghid de securitate cibernetică pe care îl puteți folosi este disponibil la: https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021.”, mai informează sursa oficială citată.

Totodată, Gruparea Anonymous România a anunțat că „răspunde atacurilor cibernetice venite din partea grupului de hackeri ruși "KILLNET" asupra României.”

[TangoDown]: https://zakupki.gov.ru

„A fost atacat website-ul Sistemului Informațional Unificat in domeniul achizițiilor Federației Ruse, unele date au fost șterse definitiv.”, afirmă Gruparea, care în trecut a mai atacat reușit și site-ul serviciului de informații rusesc FSB, ex-KGB.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews