ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre cele mai tulburătoare predici ale Părintelui Arhimandrit Ghelasie Țepeș, trecut la Domnul în condiții suspecte, care sunt acum investigate, este și cea din 29 martie, la scurtă vreme după intrarea României în Stare de Urgență și închiderea bisericilor. Din informațiile parvenite redacțiilor, Părintele Ghelasie a fost tratat de COVID cu medicamente foarte puternice deși testul făcut a fost NEGATIV. Medicii din Târgu Mureș care au declarat decesul Părintelui de 58 de ani sunt acum anchetați de poliție.
 
 
Părintele Ghelasie a fost printre primele voci care au ridicat glasul împotriva restricțiilor impuse bisericii, prin interzicerea Sfintei Împărtășanii. Adresându-se conducătorilor politici, care, conform Părintelui, instigau la ură de la cel mai înalt nivel, Arhimandritul le spune: „Opriți-vă! Cereți iertare lui Dumnezeu! Nu știu dacă vă numiți creștini. Eu am spus aici că mulți sunt CRETINI. Domnilor conducători, strigați de câte ori ieșiți pe televiziuni ”Am greșit! Ne-am lepădat de Hristos! Nu credem în El”. Spuneți cu glasurile voastre să vă ierte Dumnezeu!" 

„Auziți ce zice Hristos și auziți ce zic cei fără de Dumnezeu: ”nu vă apropiați că vă umpleți de boală”. Voi credeți în cine vreți, eu zic să-L credeți pe Hristos.  Hristos strigă de 2000 de ani, de 2000 de ani I se varsă Sângele și frânge Trupul. Ferice de voi care L-ați primit cu credință pentru că nu se va depărta de voi.
 
Acum vreau să transmit conducătorilor țării: cu câteva săptămâni în urmă băgau ură în poporul român, de acolo, de la cel mai înalt nivel. Ură, ură, dușmănie. Opriți-vă! Să nu credeți că a uitat poporul român! Poporul român nu-i plin de ură, are Biserică, are Dumnezeu. Opriți-vă! Cereți iertare lui Dumnezeu! Nu știu dacă vă numiți creștini. Eu am spus aici că mulți sunt CRETINI. Vedeți că luptați cu Cineva dar nu știți cu cine. Vă spun eu cu cine: cu Iisus Hristos. Domnilor conducători, strigați de câte ori ieșiți pe televiziuni ”Am greșit! Ne-am lepădat de Hristos! Nu credem în El”. Spuneți cu glasurile voastre să vă ierte Dumnezeu. 

Acum mă adresez celor fără de Dumnezeu: vă veți întoarce la Dumnezeu, dar nu cum vreți voi, ci vum va voi Hristos. O să vedeți cum o să plângeți. O să vedeți cât de neputincioși sunteți.
 
Acum mă adresez doctorilor, celor din spitale: întoarceți-vă la Dumnezeu! Printre voi sunt mulți atei. O să vă întoarcă Dumnezeu la credință, o să vedeți ce n-ați văzut până acum. De câte ori mergeți la bolnavi, făceți-vă sfânta cruce! Crucea e a lui Hristos! Nu toți sunt atei, dar o parte dintre ei. Sunt și medici creștini. Luați agheasmă, luați anafură, înarmați-vă cu armele lui Dumnezeu și mergeți și învingeți puterea răului. 

Vi se spune să stați distanțați! Da, țineți distanța și nu vă mai judecați și nu vă mai vorbiți de rău.
 
Acum trimit mesaje bolnavilor: Nu vă temeți! Cei care veți pleca în veșnicie și veți fi credincioși, spovediți și împărtășiți, martiri vă veți chema! Iar cei care nu v-ați spovedit, care L-ați hulit pe Hristos, care faceți multe păcate, nu vă veți chema martiri, ci prigonitori de Hristos.

Pentru credincioși: Nu vă temeți! Faceți-vă sfânta cruce, pecetluiți-vă cu puterea lui Hristos! Nu vedeți că le e frică să apară pe televizor să-și facă sfânta cruce? Parcă-i mănâncă!

Acum se aleg apele. Cei buni se vor face și mai buni, cei răi se vor face și mai răi. Întoarceți-vă la Dumnezeu! Păcatele sunt opreliște chiar și după moarte! Nu fiți triști ca fățarnicii! Iar televiziunile, care bagă frica-n oameni - cu câteva săptămâni  în urmă toți medicii erau șpăgari, acum îi fac eroi. Păi hotărâți-vă,  dragii mei! Sunt șpăgari sau sunt eroi? Sau sunt șpăgari-eroi? O să vedeți ce va rândui Dumnezeu, că Dumnezeu are altă gândire și cu doctorii, și cu bolnavii. 

Uitați-vă cum se luptă ei cu Sfântul Potir al lui Hristos! Se luptă cu lingurița. Lingurița e tronul. Acolo stă Hristos! Au ajuns și la tronul lui Hristos! Părintele Ioan zicea ”Nu vă atingeți de tronul lui Hristos! Când vă veți atinge de el, vai de voi!” Aceia care se vor atinge de tronul lui Hristos vor fi antihriști.

Mă gândesc acum că vor fi mai multe biserici. Familiile voastre vor fi mici biserici. În loc de 10.000, 20.000 câte sunt in România, vor fi milioane de biserici și rugăciuni mai puternice și mai tari. 

Poate că maine-poimâine, o să vi le ia și pe-astea.  N-o să mai funcționeze televizorul și telefonul, pentru că s-au răscolit și ele împotriva lui Hristos. Și tot ce s-a făcut împotriva lui Hristos va pieri. Iar cel care va rămâne va fi Mielul. 
 
Medicamentul cel mare e Hristos, doctorul cel mare e Hristos. Nu-L scoateți din minte, nu-L scoateți de pe buzele voastre! Închei cu Sfânta Evanghelie de azi: ”Duh surd și mut ieși din oamenii aceștia și dă-le voie să se roage, să se iubească unii pe alții!Duh surd și mut ieși din ei și te depărtează și să nu te mai întorci niciodată”. Amin!"
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace, în cetele drepților neamului românesc!