ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a suferit „pierderi semnificative de trupe”, a declarat în premieră purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, într-un interviu pentru Sky News.

Dmitri Peskov a fost întrebat la Sky News dacă războiul a este „umilitor”, având în vedere că Rusia s-a retras din capitală, a pierdut mii de soldați și că președintele Volodimir Zelenski este încă la putere.

Peskov a spus că aceasta a fost o „înțelegere greșită” a ceea ce s-a întâmplat, transmite Cotidianul.

Dar, întrebat din nou dacă Rusia a pierdut mii de soldați, el a spus: „Da, avem pierderi semnificative de trupe și este o tragedie uriașă pentru noi”.

El a adăugat apoi că retragerea din regiunea Kiev și din orașul Cernihiv din nordul țării a fost un „act de bunăvoință” pentru a „ridica tensiunea” în timpul negocierilor de pace și a susținut că masacrul de la Bucea/Bucha este o înscenare de „fake news”.

În interviu, Peskov a repetat motivele Rusiei pentru ceea ce descrie ca fiind o „operațiune militară specială”, spunând că Ucraina a devenit „antirusească” și că Rusia este „foarte nervoasă” deoarece NATO „a început să se apropie de granițele noastre”.

Rusia a declarat anterior că 1.351 de soldați ruși au fost uciși, iar alte surse ridică numărul acestora la 7000.

De cealaltă parte Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a înregistrat, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, 3.838 de victime civile, 1.611 ucise și 2.227 răniți, potrivit ultimei raportări oficiale. De asemenea, ONU a înregistrat informația Parchetulului General al Ucrainei care a transmis că, până în data de 7 aprilie, 167 de copii au fost uciși și cel puțin 297 au fost răniți.