ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul Ministerului Sănătății din Canada a publicat, pe 30 iunie 2021, la secțiunea „Retrageri și alerte privind siguranța”, un anunț despre completarea informațiilor din prospectul „vaccinurilor” Pfizer-BioNTech și ModeRNA cu precizări despre riscurile de miocardită și pericardită. 
 
Pe scurt, canadienilor li se explică faptul că s-au raportat reacții adverse de miocardită și pericardită în urma vaccinării anti-Covid, mai ales la serurile pe bază de ARN mesager (Pfizer și ModeRNA). Ele apar mai ales la adolescenți și tineri adulți - un argument în plus împotriva insistenței de a fi vaccinați elevii și studenții - și se manifestă mai degrabă după a doua doză. Cei care au un istoric medical conținând afecțiuni cardiace ar trebui să se gândească de două ori înainte să se vaccineze. Efecte adverse la inimă apar, însă, și la oameni care erau perfect sănătoși înainte de vaccinare. De aceea, e bine să apeleze la ajutor medical de specialitate de îndată ce ar simți dureri toracice, dificultăți de respirație sau palpitații la inimă. Din experiența cazurilor nefericite relatate pe ActiveNews, am constatat că cei care au avut aceste simptome la câteva zile după vaccinare, dar nu s-au prezentat imediat la urgențe sau au pierdut timp cu medici care nu știau ce să le facă ori cu analize făcute pe bâjbâite au regretat mai târziu că nu au fost informați de la bun început că vaccinurile ARNm pot da ca efect secundar miocardită sau pericardită. 

Iată anunțul, adresat publicului larg:

Rezumat
Produs: Vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna COVID-19
Problema: Health Canada a actualizat monografiile produselor (etichetele) pentru vaccinurile COVID-19 Pfizer-BioNTech și Moderna, pentru a descrie raportările foarte rare de miocardită și pericardită în urma vaccinării.
Ce trebuie făcut: Solicitați imediat asistență medicală dacă prezentați oricare dintre următoarele simptome în decurs de câteva zile de la vaccinare: dureri toracice, dificultăți de respirație sau senzația de a avea palpitații sau bătăi ale inimii rapide și puternice. 

Problema
Health Canada a actualizat monografiile (etichetele) produselor pentru vaccinurile COVID-19 Pfizer-BioNTech și Moderna, descriind cazurile foarte rare de miocardită (inflamație a mușchiului cardiac) și pericardită (inflamație a țesutului care înconjoară inima) în urma vaccinării.

Cazuri de miocardită și/sau pericardită în urma imunizării cu vaccinurile COVID-19 au fost raportate la un număr mic de persoane în Canada și la nivel internațional. Aceste raportări sunt foarte rare. Health Canada și alte organisme internaționale de reglementare continuă să investigheze posibila legătură dintre vaccinurile COVID-19 și aceste evenimente rare. Cele mai multe cazuri raportate până în prezent au urmat injectării cu un vaccin cu ARNm (Pfizer-BioNTech și Moderna) și, pe baza unei analize a cazurilor internaționale, au apărut mai frecvent după a doua doză și la adulți de sex masculin mai tineri și adolescenți. Se așteaptă ca dovezile canadiene să crească pe măsură ce vor fi vaccinate mai multe persoane din rândul acestor categorii a populației. Datele disponibile pentru monitorizarea pe termen scurt arată că aceste evenimente au fost de obicei ușoare și tratabile; cu toate acestea, nu sunt încă disponibile informații despre rezultatele pe termen lung.

Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac, în timp ce pericardita este o inflamație a membranei din jurul inimii. Ambele afecțiuni pot rezulta în urma unei infecții (inclusiv COVID-19), a expunerii la o substanță toxică sau la radiații, ori a altor evenimente de sănătate. Printre simptome se pot număra durerea toracică, dificultăți de respirație sau palpitații (senzația de a avea o inimă care bate repede, care se agită sau bate puternic). În multe cazuri, aceste afecțiuni sunt ușoare și necesită un tratament scurt sau nu necesită niciun tratament. Cu toate acestea, cazurile mai severe pot duce la deteriorarea mușchiului cardiac. (...)

Ce trebuie să faceți
Dacă ați făcut vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna COVID-19:
Solicitați imediat asistență medicală dacă prezentați oricare dintre următoarele simptome în decurs de câteva zile de la vaccinare:
  • dureri în piept
  • dificultăți de respirație
  • senzația de a avea o inimă care bate repede, care se zbate sau care bate puternic.
Raportați orice eveniment advers survenit după imunizare medicului dumneavoastră.

Ce trebuie să facă profesioniștii din domeniu
  • Fiți atenți la semnele și simptomele de miocardită și pericardită atunci când persoanele prezintă dureri în piept, dificultăți de respirație, palpitații sau alte semne și simptome după imunizarea cu un vaccin COVID-19. Acest lucru ar putea permite un diagnostic și un tratament timpuriu. Ar trebui să se ia în considerare consultarea cardiologică pentru gestionare și urmărire.
  • Atunci când se decide dacă să se administreze vaccinul COVID-19 Pfizer-BioNTech sau Moderna unei persoane cu istoric de miocardită sau pericardită, trebuie să se ia în considerare circumstanțele clinice ale persoanei respective.
  • Raportați orice eveniment care ar putea fi legat de un vaccin. Pentru a raporta un efect secundar către Health Canada, contactați unitatea sanitară locală sau vizitați pagina web a Health Canada privind raportarea reacțiilor adverse pentru informații privind modul de raportare online, prin poștă sau prin fax”, sunt informațiile oferite oficial de Ministerul Sănătății din Canada.

Pentru o mai ușoară înțelegere, am îngroșat aspectele grave care ar trebui să preocupe orice persoană ce ia în considerare să fie vaccinată cu serurile experimentale Covid bazate pe ARN mesager, înclinând acele cuvinte sau sintagme unde comunicatul pare să atenueze riscurile, cu intenția vădită de a nu-i descuraja pe canadieni ca, totuși, să aleagă vaccinarea. Comunicatul oficial recunoaște anumite lucruri, dar nu-și permite să spună adevărul brut în toată gravitatea lui. De aceea, cuvintele subliniate prin caractere înclinate pot fi considerate minciuni sau înflorituri. Fiindcă dovezile le contrazic: 

 
Deși comunicatul canadian afirmă că miocardita și pericardita au fost raportate „rar”, la un „număr mic” de persoane din țară și de peste hotare, într-un articol anterior arătam că sistemul american de raportare a reacțiilor adverse a înregistrat până pe 25 iunie 2021 nu mai puțin de 1.576 de cazuri de miocardită și pericardită1.001 cazuri fiind atribuite Pfizer, 523 de cazuri ModeRNA și 48 de cazuri serului COVID de la J&J. În săptămâna 19-25 iunie, americanii au cules 300 de raportări de miocardită și pericardită la copii între 12 și 17 ani, dintre care 296 sunt atribuite serului Covid de la Pfizer. Sunt acestea „numere mici”? Mai mult, după cum știm și din experiența națională, nu toate efectele adverse sunt și raportate către sistem, unele fiind mușamalizate de medici. Ca să fie clar, în România 580 de oameni au murit după vaccinul anti-Covid, dar nici măcar unul nu ar fi murit din cauza vaccinului, relatează INSP. Curat murdar! Cât despre aserțiunea că miocarditele au fost „de obicei ușoare și tratabile, necesitând un tratament scurt sau nici un tratament”, cum spune comunicatul canadian, acesta e doar un fel de a prezenta jumătatea plină a paharului. Dacă ne uităm la cazuri de oameni cu miocardită post-vaccinală care au murit sau care au petrecut luni de zile în spital, fiind nevoiți să renunțe în următorul an la activitățile lor curente privind educația și cariera, nu ne mai vine să minimalizăm efectele adverse ale înțepării cu seruri experimentale. E ca și cum ne-am juca fără grijă la instalația electrică deoarece ni s-a spus că majoritatea electrocutaților au scăpat cu viață. Cine poate garanta că va fi la fel și în cazul nostru?

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews