ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul de revizuire a Regulamentului Sanitar Internațional -RSI-  al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) intenționează să se reunească în secret de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 13 ianuarie 2023. Va lucra pentru a finaliza ceea ce este acum un document de 46 de pagini care include propuneri de amendamente la Regulamentul Sanitar Internațional (RSI), dailyclout. 

Amendamentele propuse sunt:

  1. Schimbarea naturii generale a Organizației Mondiale a Sănătății, de la o organizație consultativă care face doar recomandări la un organism de conducere ale cărui proclamații ar fi obligatorii din punct de vedere juridic- articolul UNU
  2. Extinderea domeniului de aplicare al Regulamentului sanitar internațional pentru a include scenarii care au  „potențialul de a avea un impact asupra sănătății publice".
  3. Eliminarea „respectului pentru demnitatea, drepturile omului și libertățile fundamentale ale oamenilor". (articolul 3)
  4. Acordarea directorului general al OMS controlul asupra mijloacelor de producție prin intermediul unui „plan de alocare a produselor de sănătate" pentru a impune statelor părți dezvoltate să furnizeze produse de răspuns la pandemii, conform instrucțiunilor. (articolul 13A)
  5. Acordarea OMS autoritatea de a solicita examene medicale, dovezi de profilaxie, dovezi de vaccin și de a pune în aplicare urmărirea contactelor, carantina și TRATAMENTUL. (articolul 18)
  6. Instituirea unui sistem de certificate de sănătate la nivel mondial în format digital sau pe hârtie, inclusiv certificate de testare, certificate de vaccin, certificate de profilaxie, certificate de recuperare, formulare de localizare a pasagerilor și o declarație de sănătate a călătorului. (Articolele 18, 23, 24, 27, 28, 31, 35, 36 și 44 și anexele 6, 7 și 8)
  7. Redirecționarea unor miliarde de dolari nespecificate către Complexul industrial farmaceutic spitalicesc de urgență, fără responsabilitate. (articolul 44A)
  8. Permite divulgarea datelor personale de sănătate. (articolul 45)
  9. Extinderea considerabilă a capacității  Organizației Mondiale a Sănătății de a cenzura ceea ce consideră a fi dezinformare și dezinformare. (Anexa 1, pagina 36)
  10. Crearea unei obligații de a construi, furniza și întreține infrastructura RSI la punctele de intrare. (anexa 10)

Cea de-a 76-a Adunare Mondială a Sănătății este programată să aibă loc de duminică, 21 mai 2023, până marți, 30 mai 2023. Pentru ca modificările propuse să fie luate în considerare în cadrul celei de-a 76-a Adunări Mondiale a Sănătății, acestea trebuie să fie transmise Organizației Mondiale a Sănătății cu cel puțin 4 luni înainte. IHRRC intenționează să transmită aceste propuneri de amendamente către OMS până duminică, 15 ianuarie 2023.

Regulamentul Sanitar Internațional este un drept internațional existent și obligatoriu din punct de vedere juridic. Dacă amendamentele propuse sunt prezentate celei de-a 76-a Adunări Mondiale a Sănătății, acestea ar putea fi adoptate cu o majoritate simplă a celor 194 de națiuni membre. În conformitate cu regulile deja convenite ale RSI, dacă amendamentele propuse sunt adoptate, națiunile membre nu ar trebui să ia nicio măsură suplimentară. Senatul Statelor Unite nu ar fi nevoit să asigure un vot de două treimi pentru a-și da „avizul și consimțământul". Nu ar fi nevoie de semnături din partea liderilor naționali. Vă rugăm să prezentați un raport pe această temă cât mai curând posibil.